ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Νύχτα κόλαση με την ανεξέλεγκτη φωτιά – Νέο μήνυμα από το 112

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης (19/5) δεν έχει σβήσει, καθώς ο καιρός δεν είναι σύμμαχος, ενώ έχει φτάσει μέχρι τα Μέγαρα.

Η Πολιτική Πραστασία με νέο μήνυμα ζητά την εκκένωση κι άλλων οικισμών.

 

Νύχτα κόλαση από τη φωτιά

 

Νύχτα κόλαση με τα πύρινα μέτωπα

Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων σχετικά με την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Στο Αλεποχώρι βρίσκονται Πυροσβεστική, στρατός και αστυνομία, με την τελευταία να προειδοποιεί όλους να εκκενώσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις 21:00 το βράδυ, το σοβαρότερο πρόβλημα βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των περιοχών Μάζι και Χάνι Δερβενίου, με τις φλόγες να κατακαίνε ό,τι βρίσκεται στο δρόμο τους.

Την κατάσταση επιδεινώνει ακόμα περισσότερο ο πολύ ισχυρός άνεμος, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να δίνει εντάσεις που αγγίζουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Με δεδομένο όμως το μικροκλίμα που δημιουργεί η πυρκαγιά, οι άνεμοι ενισχύονται ακόμα περισσότερο δίνοντας τροφή και δύναμη στην πυρκαγιά.

Το πύρινο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς τα Μέγαρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην φτάσουν οι φλόγες σε σπίτια.

 

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για την φωτιά

 

Χαρδαλιάς: «θα είναι δύσκολη νύχτα»

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πυρκαγιάς, τονίζοντας πως η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης σε ελαιώνα στις 21:45 και υπό ακραίες καιρικές συνθήκες και έχει ήδη κατακάψει πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, η φωτιά προκλήθηκε από καύση υπολειμμάτων εντός του ελαιώνα και ήδη το Προανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει αρμοδίως τις έρευνες.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ