ΔΙΑΦΟΡΑ

Φωτογραφία – ντοκουμέντο του Α. Παπαζαχαρουδάκη για το ξύλο από αστυνομικούς

Μια φωτογραφία στην οποία διακρίνονται οι μώλωπες που έχει στην αριστερή του κνήμη έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω του Documento ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης, ο 21χρονος ο οποίος κατήγγειλε μέσω της «Εφ.Συν.» πολύωρο βασανισμό του στη ΓΑΔΑ, μετά τη σύλληψή του μία μέρα μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός έκανε επίσης μια ανάρτηση στο Facebook, όπου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στις δύο εφημερίδες και διαμηνύει: «Τον αγώνα που ξεκίνησα ενάντια στους βασανιστές, θα τον πάω τέρμα. Για κάθε διάψευση, θα βγαίνει μια επαλήθευση».

Αφορμή για τη δήλωση αυτή αλλά και τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας που μαρτυρά το ξύλο που έφαγε από αστυνομικούς, στάθηκε το εξώδικο που έστειλαν κατά της  «Εφ.Συν.» και του Documento  22 αστυνομικοί του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ.

Documento

Βεβαίως, το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Αττικής φρόντισε σήμερα να θολώσει τα νερά ανακοινώνοντας ότι «η ΓΑΔΑ ουδέποτε απέστειλε εξώδικο σε εφημερίδες και γενικά σε οποιοδήποτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης».

«Οι εφημερίδες και τα δημοσιογραφικά μέσα που συνδράμουν αυτόν τον αγώνα, χαίρουν της αμέριστης αλληλεγγύης μου και δεν πρόκειται να τις αφήσω στο έλεος της δυσφήμισης» τονίζει ακόμα ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης.

Αναλυτικά η δήλωση-ανάρτηση

«Χθές παρευρέθηκα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να καταθέσω για τον βασανισμό μου. Η κατάθεσή μου διήρκησε 5 ώρες και αυτό επειδή επέλεξα να τοποθετηθώ μόνο για τις πρώτες 7 ώρες της κράτησης μου αναφέροντας μόνο τα πιο σημαντικά κατ’ εμέ σημεία.

Όταν βγήκαμε απο το τμήμα. Περίπου τα μεσάνυχτα, δύο μονοκάβαλα της ομάδας ΔΕΛΤΑ φρόντισαν να περάσουν το μήνυμά τους κάνοντας την περατζάδα τους απο μπροστά μας. Ο συγχρονισμός τους με φτάνει στο συμπέρασμά ότι είχαν ενημέρωση του πότε θα βγώ απο το κτήριο. Εκτός αν γινόνταν επεισόδια στο Μαρούσι και έτυχε να περνάνε απο εκεί, τότε θα πάω πάσο.

Το ίδιο συνέβη όμως και τις προάλλες κατά την διάρκεια της συνέντευξής μου στα παιδιά του Omnia TV όπου μια διμοιρία μας περιτριγύριζε επίμονα πίσω απο την κάμερα, σαν τον καρχαρία που χώνει τα σαγόνια στο κλουβί αλλά δε φτάνει.

Ας το πούμε και αυτό σύμπτωση. Χαλάλι.

Νόμιζα ότι τρείς συνεντεύξεις, μια πεντάωρη λεπτομερής κατάθεση και μια ιστορία παρατεταμένης στοχοποίησης, θα ήταν αρκετές να κλείσουν τα στόματα που κάνουν λόγο για φαντασιοπληξία.

Αυτή τη στιγμή μαθαίνω ότι 22 αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ που αρχικά διέψευσε, αλλά μετά διέταξε έρευνα διερεύνησης, απέστειλαν εξώδικο στο Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών

Οι εφημερίδες και τα δημοσιογραφικά μέσα που συνδράμουν αυτόν τον αγώνα, χαίρουν της αμέριστης αλληλεγγύης μου και δεν πρόκειται να τις αφήσω στο έλεος της δυσφήμισης.

Έτσι λοιπόν, σήμερα 19 Μαρτίου επέλεξα να στείλω απο μια φωτογραφία του ενός απο τα τραύματα που φέρω στην αριστερή μου κνήμη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο αξιοπιστίας.

Αν νομίζατε ότι αυτά που έχουν ειπωθεί είναι τα μοναδικά, κάνετε μεγάλο λάθος. Τον αγώνα που ξεκίνησα ενάντια στους βασανιστές, θα τον πάω τέρμα. Για κάθε διάψευση, θα βγαίνει μια επαλήθευση.

Τα λόγια που δημοσιοποιούν είναι δικά μου και θα τα υπερασπιστώ με κάθε κόστος».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ