ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρέντι Μπελέρης: Η Ελλάδα προειδοποιεί την Αλβανία ότι θα ασκήσει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

 

Κλιμακώνει τις αντιδράσεις της η Αθήνα έναντι της συνεχιζόμενης φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στο COREPER (συμβούλιο Μονίμων αντιπροσώπων των χωρών μελών της Ε.Ε.) η Ελλάδα κατέθεσε ρητή επιφύλαξη ως προς την πρόοδο της αλβανικής ενταξιακής διαδικασίας, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα συναινέσει στην πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας, εφόσον δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με την ανάληψη καθηκόντων του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Η Ελλάδα ήδη από τον Οκτώβριο δεν έχει συναινέσει στην αποστολή της επιστολής των «27» για άνοιγμα μιας σειράς Κεφαλαίων στην αφετηρία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία.

Ξεκάθαρο μήνυμα από την Αθήνα

Στις 4 Δεκεμβρίου το δικαστήριο στα Τίρανα θα εξετάσει μετά από πολύμηνη κωλυσιεργία το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να του δοθεί άδεια για να ορκισθεί ενώ εξελίσσεται η κανονική δίκη για τις κατηγορίες εναντίον του περί εξαγοράς ψήφων. Η δίκη για την σκευωρία αυτή η οποία έχει καταρρεύσει μετά και την παραδοχή του βασικού μάρτυρα κατηγορίας ότι είχε σχέσεις με την αστυνομία και έχει πληρωθεί από μυστικά κονδύλια, αναμένεται να συνεχισθεί στις 5 Δεκεμβρίου στα Τίρανα.

Η Αθήνα με δηλώσεις τόσο του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη αλλά και με την αποστολή στα Τίρανα του Υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου που επισκέφθηκε στις φυλακές Δυρραχίου τον Φρέντι Μπελέρη έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο πίεσης που έχει στην διάθεση της, προκειμένου να ανατραπεί αυτή η αυθαίρετη και πολιτική δίωξη εναντίον του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, που παραβιάζει βάναυσα το Κράτος Δικαίου στην Αλβανία.

protothemaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ