ΔΙΑΦΟΡΑ

Φρίκη σε Ορφανοτροφείο: Γυναίκες έβαζαν αγοράκια 7 έως 11 ετών να συνευρεθούν μεταξύ τους και κοιτούσαν

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Δόμνα Μιχαηλίδου σχετικά με τις καταγγελίες σε ορφανοτροφείο στην Αττική.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε σε σοκαριστικές αποκαλύψεις σχετικά με το ορφανοτροφείο που ερευνάται για περιστατικά κακοποίησης παιδιών

Αίσθηση προκάλεσαν το πρωί της Πέμπτης οι νέες αποκαλύψεις από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, για το ορφανοτροφείο για το οποίο είναι σε εξέλιξη έρευνα για κακοποίηση παιδιών.

Όπως κατήγγειλε η κυρία Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1 στο υπό έρευνα ορφανοτροφείο υπήρχαν υπάλληλοι που ωθούσαν και παρότρυναν αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις και πράξεις.

Εξίσου σοκαριστική ήταν και η αποκάλυψη της Δόμνας Μιχαηλίδου ότι μιλάμε για γυναίκες υπαλλήλους που τουλάχιστον παρακολουθούσαν (ελέγχεται εάν κατέγραφαν σε βίντεο για διάφορους λόγους τις περιπτύξεις), «απολαμβάνοντας το θέαμα».

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η καταγγελία για το ορφανοτροφείο

Σύμφωνα με την Δόμνα Μιχαηλίδου, όλα ξεκίνησαν από έγγραφη καταγγελία που έγινε για το εν λόγω ίδρυμα, μετά την οποία υποβλήθηκε από την πλευρά της μηνυτήρια αναφορά στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο ενδεδειγμένος έλεγχος.

Στις πράξεις αυτές φέρεται να «πρωταγωνιστούσαν» τουλάχιστον τέσσερα μικρά παιδιά από όσα φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο μετά από εισαγγελική παραγγελία επειδή είχε κριθεί ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν.

Τα εν λόγω αγόρια έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο.

Όπως σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Η κ. Μιχαηλίδου μίλησε από χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όπου πρωτοανέφερε την υπόθεση μετά την επώνυμη καταγγελία που δέχθηκε.

Δείτε το βίντεο
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ