ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Fritz Joussen, CEO της TUI | Δυσεύρετες και ακριβές οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι

“Δυσεύρετες” θα είναι οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι, ιδιαίτερα κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, στους δημοφιλείς προορισμούς των Ευρωπαίων, με παράλληλη αύξηση των τιμών, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI, Fritz Joussen.

Η ζήτηση, δήλωσε, αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι το κόστος ζωής ακριβαίνει συνέχεια. Η μέση τιμή πώλησης των πακέτων διακοπών της TUI στις καλοκαιρινές κρατήσεις του 2022 είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το 2019, ενώ οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφουν αύξηση κατά 11% έναντι του 2019.

Η αύξηση της τιμής αποδίδεται από τον κ. Joussen κυρίως στη ,εγαλύτερη διάρκεια διακοπών, που κλείνουν οι πελάτες του τουρ οπερέιτορ. Η μέση διάρκεια των διακοπών αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τις κρατήσεις, ανέρχεται σε 9,5 ημέρες, από 8,5 ημέρες πριν από την έναρξη της κρίσης.

Ο επικεφαλής της TUI αναγνωρίζει ότι ο πληθωρισμός ιστορικά επηρεάζει τη ζήτηση. Αυτό θα φανεί και στα ταξίδια αργότερα,, όπως τόνισε. Τώρα, η ζήτηση οδηγεί σε περιορισμένη διαθεσιμότητα πακέτων διακοπών κατά την αιχμή της θερινής σεζόν με υψηλές τιμές. Εάν ο πληθωρισμός παραμείνει, θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση, αλλά όχι για φέτος, για το επόμενο έτος. Επί του παρόντος, οι κρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο, αλλά και οι πρόωρες κρατήσεις για το 2023 δεν παρουσιάζουν επιβράδυνση.

Λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας διακοπών από τους πελάτες της, σύμφωνα με τον κ.Joussen, η χωρητικότητα των ξενοδοχείων της ανά πελάτη περιορίζεται κατά 10% έως 13%. Γι αυτό ο κ.Joussen υπογραμμίζει ότι οι διαθέσιμες διακοπές θα είναι ελάχιστες, ιδιαίτερα για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

“Δεν θα δείτε εκπτώσεις. Θα δείτε περιορισμένη διαθεσιμότητα”, είπε χαρακτηριστικά.

Το αφεντικό της TUI προβλέπει ότι η ισχυρή ζήτηση θα διαρκέσει.

“Όλα θα γεμίσουν”, τόνισε, εκτιμώντας ότι η TUI θα έχει σημαντικά λειτουργικά κέρδη φέτος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται της ανάκαμψης της TUI στην Ευρώπη, έχοντας το 41% ​​όλων των ομαδικών κρατήσεων. Η Γερμανία εξακολουθεί να υστερεί σε επίπεδο πωλήσεων σε σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα.

Ανέφερε ακόμη ότι η TUI δεν χρειάζεται να αυξήσει τις τιμές για να καλύψει το υψηλό κόστος των καυσίμων, καθώς η κατά 20% αύξηση στην τιμή των πακέτων της καλύπτει την τιμή των καυσίμων.

tornosnews.gr
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ