12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γ. Χατζημάρκος: Την καλύτερη τουριστική χρονιά όλων των εποχών για το Νότιο Αιγαίο, το κλαμπ των “ερευνητών” βρήκε νέο αφήγημα μιζέριας

Περισσότερες από 5 εκατομμύρια αφίξεις ταξιδιωτών από το εξωτερικό στα αεροδρόμια, με 29.000 διεθνείς πτήσεις τσάρτερ, ξεπέρασε το Νότιο Αιγαίο

Πριν την εκπνοή του Σεπτέμβρη, περισσότερες από 5 εκατομμύρια αφίξεις ταξιδιωτών από το εξωτερικό στα αεροδρόμια, με 29.000 διεθνείς πτήσεις τσάρτερ, ξεπέρασε το Νότιο Αιγαίο, από την αρχή της τουριστικής σεζόν μέχρι σήμερα, καταγράφοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2019 -χρονιάς ορόσημο για τον ελληνικό Τουρισμό, όπως αποτυπώνουν περίτρανα τα επίσημα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα.

της Νατάσας Παμπρή

Η τουριστική περίοδος του 2022, που συνεχίζεται με εξαιρετικά εντυπωσιακές επιδόσεις σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έχει φέρει, από τον Μάρτιο (όταν άνοιξε η σεζόν στη Ρόδο και Απρίλη για τα περισσότερα νησιά) μέχρι σήμερα, πάνω από 5 εκατομμύρια τουρίστες μέσω διεθνών πτήσεων, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ανάκαμψη, ως πρωταγωνιστής στην τουριστική κίνηση.

Το πολυνησιακό Νότιο Αιγαίο καταγράφει διψήφια αύξηση σε όλα τα τουριστικά μεγέθη με εντυπωσιακές πρωτιές σε όλους τους τουριστικούς δείκτες. Από το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου του 2022 μέχρι τώρα, οι διεθνείς αφίξεις εκτινάσσονται στα ύψη, καταγράφοντας την καλύτερη τουριστική χρονιά όλων των εποχών στο Νότιο Αιγαίο που κατατάσσεται στην κορυφή ως πρωταθλητής του ελληνικού Τουρισμού.

Την πλήρη ικανοποίησή του για τη ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν οι ξένοι επισκέπτες στις νησάρες του Νοτίου Αιγαίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- καταρρίπτοντας φέτος το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο νησί των Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, και καταγράφοντας τις υψηλότερες τουριστικές επιδόσεις όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη, εκφράζει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, αφού το αποτέλεσμα αυτό έρχεται μετά από μία οργανωμένη και συστηματική δουλειά που προηγήθηκε τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, και με σωστή διαχείριση από πλευράς της περιφερειακής αρχής και όσων συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία για την τουριστική ανάπτυξη και πρόοδο των νησιών μας.

Ο κ. Χατζημάρκος αποδομεί και το  νέο…αφήγημα μιζέριας από το club των…μικρών ερευνητών που κρίνει ότι η απογείωση των τουριστικών ροών προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έγινε γιατί “ο κόσμος δύο χρόνια ήταν κλεισμένος και βγήκε να ξεσκάσει”! Όπως επισημαίνει με νόημα ο Περιφερειάρχης, “ο χειρότερος από τους πολλούς πολέμους της περιόδου είναι αυτός με την εσωτερική κακομοιριά, που θέλει τη χώρα και το λαό τόσο κοντό που να τον φθάνουν οι ίδιοι που στερούνται ανάστημα. Η κοινωνία όμως, ευτυχώς για όλους, κινείται πλέον στο ρυθμό της παραγωγής αποτελεσμάτων ανάτασης”.

Άλλωστε ο Γιώργος Χατζημάρκος πάντα αναφέρει σε δηλώσεις του ότι “αγωνιζόμαστε μέσα από σκληρή δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα για τα νησιά μας».

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Oι νησάρες μας ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια διεθνείς αεροπορικές αφίξεις και τις 29 χιλιάδες διεθνείς απευθείας πτήσεις.
Εν τω μεταξύ, το κλαμπ των μικρών ερευνητών βρήκε νέο αφήγημα μιζέριας: “Ήταν κλεισμένος ο κόσμος δύο χρόνια και βγήκε να ξεσκάσει”. Βέβαια, στο γιατί οι δικοί μας προορισμοί έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανάκαμψης στην Ευρώπη, το γνωστό κλαμπ δεν έχει απάντηση.

Βλέπετε, ο χειρότερος από τους πολλούς πολέμους της περιόδου είναι αυτός με την εσωτερική κακομοιριά, που θέλει τη χώρα και το λαό τόσο κοντό που να τον φθάνουν οι ίδιοι που στερούνται ανάστημα.
Η κοινωνία όμως, ευτυχώς για όλους, κινείται πλέον στο ρυθμό της παραγωγής αποτελεσμάτων ανάτασης.
Κινείται δημιουργικά και αισιόδοξα, στη βάση ενός συνεκτικού σχεδίου που δεν ανέχεται άλλο την πολιτική της κλάψας και αγκαλιάζει και στηρίζει την δουλειά με σοβαρότητα, επαγγελματισμό, αφοσίωση και πίστη στη δύναμη της συνεργασίας.

Με πίστη στις δυνάμεις του πιο δημιουργικού κομματιού ενός λαού που δεν φοβήθηκε καμία δυσκολία και βγήκε μπροστά με ανάστημα.
Δεν αλλάζουμε πορεία, δεν γυρνάμε πίσω”, σημειώνει καταλήγοντας.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ