ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γ.Φλεβάρης “Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς”

 

Τη λαϊκή αγορά Αγίου Δημητρίου της Ρόδου επισκέφτηκε μετά από αίτημα των παραγωγών ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης για να συνομιλήσει μαζί τους, να ακούσει τα ζητήματα που τους απασχολούν και να ενημερωθεί για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων των παραγωγών και γενικά για την λειτουργία της λαϊκής αυτή την δύσκολη περίοδο των γενικών περιορισμών λόγω του Covid-19.

Τον Αντιπεριφερειάρχη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος παραγωγών της λαϊκής αγοράς κ. Νίκος Δημήτρας και επιτροπή των παραγωγών που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και της Περιφερειακής Αρχής για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι παραγωγοί ανέφεραν ότι τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των πάγκων πώλησης των προϊόντων τους, πράγμα που διαπίστωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης κατά την επίσκεψή του, και προσπαθούν από πλευράς τους να εξυπηρετήσουν με τοπικά προϊόντα τα νοικοκυριά και τους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται από την πανδημία.

Ο κ. Φλεβάρης ζήτησε από τον Πρόεδρο αλλά και κάθε παραγωγό που θέλει να λάβει τον λόγο, να καταθέσει τις απόψεις του. Όλοι δεσμεύτηκαν για την τήρηση των μέτρων, όχι μόνο όσον αφορά τις αποστάσεις αλλά και τα μέτρα προφύλαξης, αφού καλούν τους πολίτες να πλησιάζουν ένας-ένας για την αγορά προϊόντων ενώ οι ίδιοι έχουν προμηθευτεί αντισηπτικά υλικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε επίσης την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και συνομίλησε με τους Δημοτικούς Αστυνόμους που είχαν υπηρεσία στη λαϊκή αγορά και καλή συνεργασία με τους παραγωγούς. Το ίδιο έπραξε με τους αστυνομικούς της δύναμης Δίας που επίσης πέρασαν από τον Άγιο Δημήτριο και γενικά παρά την εμφανή μείωση του κόσμου λόγω των περιορισμών μετακίνησης, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς συνεχίζεται και διευκολύνει τους καταναλωτές.

Τέλος, ο Πρόεδρος των παραγωγών δεσμεύτηκε ότι το σωματείο και τα μέλη του θα τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα και ζήτησε από την Περιφερειακή Αρχή και τον Δήμο Ρόδου καλή συνεργασία για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς και διευκόλυνση των παραγωγών για να μπορέσουν να εξυπηρετούν την αγορά και να εξασφαλίζουν το εισόδημά τους ενώ ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την παρουσία του και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Περιφέρειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ