ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γ. Ρουμάνης: “Σημειώνεται αύξηση στην εμβολιαστική κίνηση”

Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθούν και στα Δωδεκάνησα τα κρούσματα της Covid-19, παρ’ ότι οι νοσηλείες διατηρούνται –τουλάχιστον για την ώρα- σε χαμηλά επίπεδα.

Στη μονάδα Covid του νοσοκομείου Ρόδου την Τρίτη νοσηλεύονταν 12 άτομα σε σχετικά καλή κατάσταση, εκ των οποίων ένας εμβολιασμένος. Συνολικά από τις αρχές του χρόνου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου νοσηλεύθηκαν 814 άτομα, σημειώθηκαν 26 θάνατοι και έγιναν 16 διακομιδές σε νοσοκομεία αναφοράς. Μέσα στο Νοέμβριο σημειώθηκαν δύο θάνατοι. Γενικά στην περιοχή έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δ και η Δ+.

«Αυτή τη στιγμή η ανοσία του πληθυσμού κινείται σε επίπεδο 72-73%, ενώ σημειώνεται αύξηση στην εμβολιαστική κίνηση. Φαίνεται ότι κάποιοι, είτε λόγω των μέτρων, είτε λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην υπόλοιπη χώρα αποφάσισαν να εμβολιαστούν», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης, ο οποίος πάντως εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και στην περιοχή, εξ αιτίας των παρελάσεων αλλά και διαφόρων συναθροίσεων.

Την ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας επισήμανε για άλλη μια φορά σε δηλώσεις του ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Αιγαίου, αναισθησιολόγος Σάββας Καραταπάνης, παρατηρώντας ότι είναι σε υψηλά επίπεδα οι δείκτες που αφορούν τις διασωληνώσεις και τους θανάτους ασθενών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Καραταπάνης δεν απέκλεισε μάλιστα να αναληφθεί νέα πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου για το θέμα του εμβολιασμού, από τους αυτοδιοικητικούς γιατρούς της περιοχής.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ