ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνελήφθη Τούρκος πράκτορας – Παρακολουθούσε το δίκτυο του Γκιουλέν

Το ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί πρωταίτιο του πραξικοπήματος του 2016 εναντίον του, είναι παγκοίνως γνωστό.

Άλλωστε με αυτό την αιτιολογία – ή ίσως και πρόσχημα – ο Ερντογάν έχει αποψιλώσει τον ίδιο του τον Στρατό, στέλνοντας εκατοντάδες αξιωματικούς ή στο σκαμνί ή και στη φυλακή,

Όμως αυτό το ανθρωποκυνηγητό δεν έχει εξαπολυθεί μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.

Τούρκος υπήκοος συνελήφθη σε ξενοδοχείο του Ντίσελντορφ, στη Γερμανία, ως ύποπτος για κατασκοπεία με στόχο το κίνημα του Γκιουλέν προς όφελος της Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο άνδρας, που παρουσιάστηκε ως Αλί Ντ. και συνελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου, αποτελεί αντικείμενο “προκαταρκτικής διαδικασίας (…) ως ύποπτος για δραστηριότητες πράκτορα μυστικών υπηρεσιών καθώς και για παραβίαση του νόμου περί όπλων”, διευκρίνισε η εισαγγελία που έχει επιφορτιστεί με υποθέσεις κατασκοπείας.

Ανέφερε ακόμη πως ο άνδρας συγκέντρωνε πληροφορίες για το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, που θεωρείται ‘μαύρο πρόβατο’ από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ