ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανικός τουρισμός | Ρύθμιση: Voucher από τις αεροπορικές εταιρίες και t.o’s – Τι ισχύει για εταιρίες και ταξιδιώτες

 

To αποκαλούμενο ως «Συμβούλιο κορωνοϊού» της γερμανικής κυβέρνησης αποφάσισε ότι οι πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών θα εκδίδουν voucher με καταληκτική ισχύ την 31/12/2021 και δεν θα επιστρέφουν χρήματα, όπως όριζαν μέχρι τώρα οι κανονισμοί, στους ταξιδιώτες των οποίων τα ταξίδια ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, και ειδικότερα για τα ταξίδια και τις πτήσεις για τα οποία έγινε κράτηση πριν τις 8 Μαρτίου.

Επιστροφές χρημάτων θα γίνονται από το 2022, και μόνο εάν δεν αξιοποιηθούν οι πιστώσεις.

Εκτός από τα πακέτα διακοπών και τις πτήσεις, η νέα ρύθμιση ισχύει και για πολιτιστικές, επιστημονικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις αναψυχής.

Στο πλαίσιο της νέας ρύθμισης, είναι απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναστείλει τους κανόνες αποζημίωσης από την οδηγία για τα πακέτα διακοπών, αντιστοίχως. Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να επιτύχει αυτήν την εξέλιξη μέσω επιστολής της στην οποία καλεί την Επιτροπή να ενεργήσει άμεσα και να διασφαλίσει ότι εφαρμόζεται ενιαίο πλαίσιο στην Ευρώπη.

Το νέο πλαίσιο περί των πιστώσεων στη Γερμανία θα εξειδικευτεί σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η πίστωση δεν έχει νόημα για τον ταξιδιώτη που έκανε την κράτηση. Οι πιστώσεις θα πρέπει να είναι ασφαλισμένες σε περιπτώσεις πτωχεύσεων και, εάν κρίνεται απαραίτητο, να έχουν και κρατικές εγγυήσεις. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση αεροπορικών εισιτηρίων που δεν είναι ήδη ασφαλισμένα σε περίπτωση πτώχευσης του αερομεταφορέα.

Η ένωση γερμανικών τουριστικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ, DRV, η οποία επιμόνως ζητούσε τη λύση των πιστώσεων, χαιρέτισε την απόφαση καθώς η άμεση υποχρέωση επιστροφής χρημάτων προς τους καταναλωτές θα είχε οδηγήσει πολλές εταιρίες σε πτώχευση.

Η απόφαση σημαίνει για τους καταναλωτές ότι θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 για επιστροφή των χρημάτων τους εάν αποφασίσουν ότι δεν θα ταξιδέψουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία με τον ίδιο πάροχο.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ