ΔΙΑΦΟΡΑ

Για να μη χαθούν οι γιορτές: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται μετά το σοκ των 3.739 κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τη δημοσίευση της τελευταίας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην επικράτεια ανέρχονται σε 3.739.

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τη δημοσίευση της τελευταίας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην επικράτεια ανέρχονται σε 3.739. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγραφεί από τα τέλη Αυγούστου, γεγονός που ανησυχεί τους πολίτες αλλά και τον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με το STAR, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εξετάζει νέα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας, τα οποία θα αφορούν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι γεγονός πως υπάρχει ανάγκη διατήρησης της κανονικότητας, καθώς οι πολίτες έχουν κουραστεί πολύ από τα αλλεπάλληλα lockdown του πρόσφατου παρελθόντος. Ενδέχεται τα νέα μέτρα, που θα ανακοινωθούν, να αφορούν την καθολική χρήση μάσκας στις «κόκκινες» περιοχές, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, ή και τη διπλή μάσκα στα ΜΜΜ. Προς το παρόν δεν εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πολλές φορές πως η χώρα δεν πρόκειται να μπει ξανά σε καθεστώς γενικού lockdown, αφού η οικονομία θα δεχόταν ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα. Ωστόσο, όσο οι ΜΕΘ πιέζονται και τα κρούσματα ανεβαίνουν, η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 356 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 312 (87.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (12.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ