ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γιάννης Φλεβάρης: “Με δυναμικούς ρυθμούς κινούνται οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας”

 

Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και την Μεγάλη Εβδομάδα ασκούν δυναμικά το έργο τους γιατί αυτό επιβάλλει η αντιμετώπιση της κατάστασης αλλά και η επιβεβλημένη παρουσία στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.

 

Η Περιφερειακή Αρχή έχει έντονη παρουσία και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες τόσο στην αντιμετώπιση του Covid-19 όσο και στην καθημερινότητα καθώς και στην προετοιμασία της επόμενης μέρας.

Η στήριξη του τομέα της υγείας συνεχίζεται με έργα και δράσεις, προσφορά υγειονομικού υλικού και υποδομών αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως άλλωστε συμβαίνει και στους υπόλοιπους τομείς από τον Περιφερειάρχη, τους επικεφαλής και τις αρμόδιες Διευθύνσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φλεβάρης συντόνισε σύσκεψη στην Διεύθυνση Ανάπτυξης με τους Προϊσταμένους. Συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Πάνος Βενέρης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Γιαννάς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου κ. Χρήστος Καραϊσαρίδης για τρέχοντα θέματα. Συζητήθηκε η ομαλή μετάβαση σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου της αρμοδιότητας του Γενικού Μητρώου Εταιρειών (ΓΕΜΗ) από τις Περιφέρειες στα Εμπορικά Επιμελητήρια και η διεκπεραίωση των απαιτούμενων ενεργειών.

Την Μεγάλη Εβδομάδα οι Υπηρεσίες θα βρίσκονται καθημερινά στην αγορά και στα καταστήματα που λειτουργούν τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά και στα νησιά της Περιφέρειας. Ήδη τις πρώτες μέρες διαπιστώθηκε επάρκεια αγαθών παρά την αναμενόμενη, λόγω της κατάστασης, μείωση της κίνησης και διαμόρφωση των τιμών σε κανονικά, για την περίοδο αυτή, επίπεδα. Ανοδική τάση εμφανίζουν κάποια προϊόντα όπως οι ντομάτες, ενώ σε προϊόντα που υπήρχε σχετική έλλειψη, όπως το κουνουπίδι οι τιμές εμφάνισαν πτώση και η επάρκεια είναι ικανοποιητική. Οι τιμές των καυσίμων πρέπει να ακολουθήσουν περεταίρω πτωτική τάση και για τον σκοπό αυτό κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών ασκούν ήδη στοχευμένους ελέγχους σε πρατήρια στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.Τέλος, η παραδοσιακή αγορά κρέατος των ημερών του Πάσχα εμφανίζει εμφανή πτώση λόγω των μέτρων και των περιορισμών, όμως οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα είδη που θέλουν σε καλές τιμές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ανάπτυξης εύχονται σε όλους τους συμπολίτες μας υγεία και καλό Πάσχα και στη συνέχεια ο κ. Φλεβάρης μετέβη σε όλα τα γραφεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και ευχήθηκε στους υπαλλήλους της Περιφέρειας καλή Ανάσταση και σταδιακά σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα.

Με δύναμη και αποφασιστικότητα θα τα καταφέρουμε γιατί «όταν η θέληση είναι μεγάλη, οι δυσκολίες δεν μπορεί να είναι μεγάλες», όπως υποστηρίζει ο Ιταλός Πολιτικός Φιλόσοφος (1469-1527)Νικολό Μακιαβέλι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ