ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γιάννης Φλεβάρης “Το Λιμενικό Σώμα θα υψώνει πάντοτε τη σημαία στα θαλάσσια σύνορά μας”

 

«Η θάλασσα είναι το παν» είπε ο Γάλλος συγγραφέας Ιούλιος Βερν (1826-1905) και αυτό ισχύει για την Ελλάδα κυριολεκτικά.

 

Τις ευχές και την αναγνώριση όσων προσφέρει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, του Περιφερειάρχη, της Περιφερειακής Αρχής και των κατοίκων των νησιών μας, μετέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης στα Λιμεναρχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα στελέχη του και στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο ένδοξο Λιμενικό Σώμα.

Για το σκοπό αυτό επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη κ. Σπυρίδωνα Τάτη και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Λιμενικού Σώματος εν μέσω των περιορισμών του Covid-19 στην περιοχή μας, τόσο όσον αφορά την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης και κατ’ επέκτασιν στην αποτροπή διάδοσης της πανδημίας.

Ο κ. Τάτης ανέφερε ότι η αναγνώριση και η στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι σημαντική για το Λιμενικό Σώμα και όσους το υπηρετούν, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες της πολυεπίπεδης κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα σε θέματα που αφορούν την φύλαξη των συνόρων, την αντιμετώπιση της διακίνησης μεταναστών και της καταστολής της πανδημίας. Η ηθική στήριξη δίνει δύναμη σε όλους μας να σταθούμε στην πρώτη γραμμή για την άσκηση των καθηκόντων μας που παρά την πανδημία και τον γενικότερο αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και αυτό θέλουμε να το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Λιμενάρχη Καλύμνου κ. Ιωάννη Καραντζιούνη ο οποίος επίσης σε μια δύσκολη θαλάσσια περιοχή, όπως αυτή της Καλύμνου – Λέρου έχει καθημερινή παρουσία σε θάλασσα και ξηρά για την εκτέλεση των καθηκόντων που έχει αναθέσει η πατρίδα στην Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ο κ. Καρατζιούνης δήλωσε ότι το Λιμενικό Σώμα είναι η σημαία μας και ο άγρυπνος φρουρός των θαλασσίων συνόρων μας. Όλες αυτές τις μέρες της κρίσης στον Έβρο, στη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λιμεναρχείου Καλύμνου η εισροή παράνομων μεταναστών είναι μηδενική. Η υπηρεσία στην θάλασσα κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, συχνά εν μέσω τρικυμίας, είναι δύσκολη αλλά η δύναμή μας είναι η δύναμη της ομάδας και όλοι μαζί υπερασπίζουμε την ακεραιότητα, την ασφάλεια και την σημαία της πατρίδας γιατί στη θάλασσα είμαστε οι καλύτεροι και αυτό το αποδεικνύουμε σε όλους.

Ο κ. Φλεβάρης τόνισε στις Λιμενικές Αρχές με τις οποίες επικοινώνησε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλα τα νησιά μας γνωρίζουν ότι το Λιμενικό Σώμα και την Ανάσταση θα είναι στην θάλασσά μας για να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα. Να προστατεύσει την πατρίδαΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ