ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γιάννης Παππάς: Ικανοποιήθηκε το αίτημα των αλιέων στη διαχείριση της πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας

 

Έπειτα από την χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας που αφορά τους αλιείς μας , στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την Οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού- ΔΗΜΗΤΡΑ, σύσταση και λειτουργία Φορέα Διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της  Αγροτικής ανάπτυξης», ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, εξέφρασε την ικανοποίηση του και ανέφερε χαρακτηριστικά:

Με την ψήφιση αυτής της τροπολογίας δικαιώθηκε ο κοινός μας αγώνας με τον Σύλλογο μεγάλων πελαγικών ψαριών Καλύμνου. Συγκεκριμένα, η ψήφιση του άρθρου 2 της τροπολογίας, δίνει τη δυνατότητα στους αλιείς κατόπιν αίτησης , να ανασκευάζουν τα σκάφη τους, με νόμιμο πλέον τρόπο. Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα να αυξάνουν τη χωρητικότητα αλλά και την ισχύ των κινητήρων τους στο πλαίσιο διαχείρισης της πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφικών, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεγάλων Πελαγικών Ψαριών κ. Γεώργιο Κατσοτούρχη αλλά και όσους συνέβαλαν για την επίτευξη αυτού του δίκαιου αιτήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ