LIFESTYLE

Γιάννης Τσορτέκης: Η συγκλονιστική σκηνή του στο Maestro – Έμεινε κάτω από το νερό πάνω από 40 λεπτά

 

«Οι δύτες του παρείχαν οξυγόνο μέχρι να γυριστεί η σκηνή» σημείωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Δείτε βίντεο

Το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, έχει καταφέρει φέτος να κερδίσει τις καρδιές του ελληνικού κοινού και μία θέση στη δημοφιλή πλατφόρμα του Netflix, όπου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε Ελλάδα και Κύπρο στις 19 Δεκεμβρίου 2022 και να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο για πρώτη φορά στις αρχές του 2023.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναρτά συχνά στο Instagram, στιγμιότυπα και βίντεο από τα γυρίσματα της σειράς και την προετοιμασία των ηθοποιών. Με ένα βίντεο αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο γυρίστηκε η σκηνή, κατά την οποία το πτώμα του «Χαράλαμπου», τον οποίο ενσαρκώνει ο Γιάννης Τσορτέκης, πετιέται στη θάλασσα.

Ο δημιουργός και σκηνοθέτης της σειράς μάλιστα σημείωσε στη λεζάντα της δημοσίευσής του, ότι ο ηθοποιός έμεινε κάτω από την επιφάνεια του νερού για περισσότερα από 40 λεπτά με τους δύτες, να του παρέχουν οξυγόνο μέχρι να γυριστεί η σκηνή.

«Γυρίσματα με κρύο..Για τις ανάγκες αυτού του γυρίσματος ο Γιάννης Τσορτεκης έμεινε κάτω από το νερό πάνω από 40 λεπτά με τους δύτες να του παρέχουν οξυγόνο έως ότου γυριστεί η σκηνή. Παράλληλα στο σχολείο με την Συμφωνική Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, να γυρίζουμε μια από τις πιο κρύες αλλά και πιο αγαπημένες μου στιγμές της σειράς».

Δείτε το βίντεο

Ο ρόλος του Γιάννη Τσορτέκη 

Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Χαράλαμπο, σύζυγο της Μαρίας και πατέρα του Σπύρου. Είναι απαίδευτος και πολύ σκληρός. Όταν πίνει γίνεται βίαιος και κακοποιητικός με τη γυναίκα του και τον γιο του. Ο Χαράλαμπος είναι το είδος ανθρώπου που μπορεί να φτάσει στα άκρα καθώς πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος επιβολής είναι η βία. Δεν του αρέσει η μουσική και δεν θέλει ο γιος του και η γυναίκα του να έχουν καμία σχέση με το φεστιβάλ και τον Ορέστη.

tsortekis-8-1024x68343433

Ο Γιάννης Τσορτέκης έδωσε πριν μερικές ημέρες συνέντευξη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και αναφέρθηκε στον ρόλο του.

Ο ηθοποιός μίλησε για την αγάπη που του έδειξε ο κόσμος στο «Maestro» και τους ενδοιασμούς που είχε για να υποδυθεί τον ρόλο του Χαράλαμπου. «Εισπράττουμε την ανταπόκριση του κόσμου για το Maestro και είναι μεγάλη σε σχέση με τον αρνητικό χαρακτήρα που κάνω. Η αγωνία είναι μεγάλη για αυτόν τον πολύ αρνητικό ρόλο. Το ίδιο συνέβη και όταν διάβασα το σενάριο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, μου προκάλεσε σωματικά συμπτώματα. Ταράχτηκα τόσο πολύ που είπα “δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω”» αποκάλυψε ο ηθοποιός.

Όσον αφορά στον χαρακτήρα που υποδύεται: «Οι άνθρωποι αγανακτούν στην κυριολεξία με τον ρόλο μου και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Αν δεν ήταν τόσο ωμό και άγριο αυτό το θέαμα δεν θα απασχολούσε την κοινωνία ως κοινή γνώμη. Όλη η ιστορία αυτού του ανθρώπου και αυτής της οικογένειας είναι μία βία… Όλες οι σκηνές είναι ακραία ενδοοικογενειακή βία, κάθε σκηνή είχε έναν πολύ σοβαρό βαθμό ψυχολογικής δυσκολίας για να βγει αυτό το αποτέλεσμα» και πρόσθεσε:

«Τρόμαξα με τον εαυτό μου. Δεν είδα ποτέ τον εαυτό μου στο γύρισμα, γιατί δεν ξέρω τι εικόνα θα είχα. Όταν είδα το επεισόδιο στεναχωρήθηκα με αυτόν, γιατί δεν μπορώ να με δω ούτε στιγμή μέσα σε αυτόν τον άνθρωπο. Όταν γίνονταν αυτές οι λήψεις υπήρχε μία νεκρική σιγή στο γύρισμα, που είχε να κάνει με την αποστροφή για αυτό που ήταν μάρτυρες εκείνη την στιγμή».

protothema