LIFESTYLE

Γιάννης Βασιλώττος , Άγριες Μέλλισες : «Όταν στο δρόμο με συναντάει ο κόσμος μου απευθύνεται σαν να είμαι ο Μπάμπης!»

Ο Γιάννης Βασιλώττος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μαριτσά Ρόδου. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την έμφυτη κλίση του στην τέχνη και την αγάπη του για τη μουσική, φοίτησε σε μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο. Εκεί μαθαίνει κιθάρα, πιάνο, κρητική λύρα, κρουστά όργανα, και φωνητική. Σε ηλικία 19 ετών μετακομίζει στην Αθήνα  με σκοπό να ακολουθήσει τη μουσική και το τραγούδι. Το 2011 ξεκινά να σπουδάζει φωνητική στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του ΑΝΤ1 έως το 2013. Για τα επόμενα δύο χρόνια κάνει ζωντανές μουσικές εμφανίσεις στην Ρόδο, ενώ τον παροτρύνουν να ασχοληθεί με την υποκριτική χωρίς εκείνος να έχει κάποια σχέση με το θεατρική τέχνη. Έτσι το 2015 αποφασίζει να δώσει εξετάσεις και αρχίζει τις σπουδές του στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «ΠΡΑΞΗ ΕΠΤΑ» απ’ όπου αποφοιτά το 2018. Το 2017 αφού η υποκριτική τον έχει κερδίσει παρακολουθεί ένα σεμινάριο υποκριτικής τέχνης πάνω στο «Σύστημα Stanislavsky» και την «Μέθοδο» του “Αctors studio“. Έπειτα από την αποφοίτησή του από την δραματική σχολή ξεκινά μία συνεχή ενασχόληση ως μουσικός και ηθοποιός σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

Εργογραφία

Το 2018 κάνει την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα στο θέατρο « Άλφα Ιδέα» με το έργο “Το σΚα.Κι”, το οποίο συγγράφει με την θεατρική ομάδα “ BYEBYE”, επιμελείται την μουσική ενώ αναλαμβάνει το ρόλο του αφηγητή και δέκα ακόμη προσώπων. Παράλληλα παίζει στην παράσταση “PingPong” σε κείμενο και σκηνοθεσία Άγγελου Δεληκάρη. Το 2019 γίνεται η πλέον δημιουργική του χρονιά αφού πρωταγωνιστεί σε τρεις θεατρικές παραστάσεις και σε μία κινηματογραφική ταινία. Oι δύο από τις παραστάσεις ήταν με την ομάδα “Peach of art” στο κοινωνικό έργο « Τα καβουράκια» σε κείμενο και σκηνοθεσία Ειρήνης Γαντερί, και στην κωμωδία «Η αρκούδα» του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Ειρήνης Γαντερί. Η τρίτη παράσταση ήταν με την ομάδα «Άλμπατρος», στο κοινωνικό έργο «Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Κόκα, ενώ παράλληλα συμπρωταγωνιστεί στην ταινία «Αγέλη προβάτων» σε κείμενο και σκηνοθεσία Δημήτρη Κανελλόπουλου. Το 2020 θα πρωταγωνιστήσει στο θέατρο στην ρομαντική κωμωδία «Και μετά ερωτεύτηκαν #ριμέικ» σε κείμενο και σκηνοθεσία Τόλη Παπαδημητρίου και στο “Dissolved” μία κοινωνική ταινία σε κείμενο και σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά. Την επόμενη σεζόν (2020-21) θα πρωταγωνιστήσει στο κοινωνικό θεατρικό έργο «Η ιστορία ενός φίλου που τον έλεγαν πιστό» του Λουίς Σεπούλβεδα, σε διασκευή κειμένου και σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ως βασικός ρόλος στον Β’ κύκλο της δραματικής σειράς του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες».

Με συνέντευξη που έδωσε στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ο Γιάννης μιλάει για την συμμετοχή του στην πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, για τον ρόλο του Μπάμπη, για την σχέση του με τον Κωστή Σαββιδάκη τον παπά της σειράς που είναι κι εκείνος Ροδίτης αλλά και για τα επόμενο βήματά του.

-Γιάννη, μίλησε μας για την συμμετοχή σου στην πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά. Πώς προέκυψε;

Αποφοιτώντας από τη σχολή το 2018 έκανα την πρώτη κινηματογραφική μου δουλειά στην ταινία του Δημήτρη Κανελλόπουλου η οποία λέγεται αγέλη προβάτων. Είχα πρωταγωνιστικό ρόλο και συνεργάστηκα με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως ο Άρης Σερβετάλης ο οποίος εκτιμώ βαθύτατα, ο Δημήτρης Λαλος, ο Δημήτρης Λιόλιος, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος και ο Λευτέρης Πολυχρόνης. Από κείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι ο κινηματογράφος είναι αυτό που θέλω να κάνω στη ζωή μου. Η λειτουργία της τηλεόρασης είναι τελείως διαφορετική με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Όταν μου έγινε η πρόταση για τις άγριες μέλισσες το σκέφτηκα πολύ σοβαρά διότι δεν ήξερα πώς λειτουργεί και αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σε κάτι τέτοιο. Αυτό που με κέρδισε και με ώθησε στο να δεχτώ ήταν σαφώς οι καλλιτέχνες που πλαισιώνουν τη συγκεκριμένη σειρά τους οποίους εκτιμώ επίσης και έπειτα αυτή η σειρά έχει απόλυτα κινηματογραφική αισθητική. Η αρχική πρόταση ήταν για να μπω στην πρώτη σεζόν της σειράς και να ερμηνεύσω έναν άλλον ρόλο. Ζήτησα λίγο χρόνο για να το σκεφτώ. Όμως αυτός ο χρόνος ήταν αρκετός για να καλυφθεί η θέση από έναν άλλον ηθοποιό. Στη δεύτερη σεζόν με ξανακάλεσαν και μου είπαν πως προέκυψε ένας μεγαλύτερος ρόλος ο γιος του κλαριντζή ο Μπάμπης. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον διότι αυτός ο ρόλος είναι ένας ρόλος ο οποίος ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό από αυτό που είχαμε δει μέχρι στιγμής στη σειρά. Ένας ρόλος πιο αέρινος πιο εναλλακτικός πιο κεφάτος και πιο ιδιαίτερος. Οπότε το στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου ήταν να κάνω αυτόν τον τόσο διαφορετικό χαρακτήρα να ταιριάξει απόλυτα με το άλλο άκρο πού είναι ο συντηρητισμός που επικρατεί στο συγκεκριμένο χωριό.Έτσι λοιπόν δέχτηκα την πρόκληση. Ευγνωμονώ τους συντελεστές της σειράς και κυρίως τον σκηνοθέτη  Λευτέρη Χαρίτο που με εμπιστεύτηκε.

-Ο ρόλος που παίζεις, είναι απαιτητικός; Πώς θα περιέγραφες τον Μπάμπη;

Κάθε ρόλος που καλούμαστε να ερμηνεύσουμε είναι απαιτητικός ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι εύκολο να πείσεις το κοινό πως είσαι κάποιος άλλος. Όταν όμως αυτό πετυχαίνει είναι μαγευτικό. Ο ρόλος του Μπάμπη συγκεκριμένα έχει πολύ διαφορετικά βιώματα λόγω οικογενειακής κατάστασης, λόγω χρονικής τοποθέτησης και λόγω διαφορετικών βιωμάτων γενικότερα από τα προσωπικά βιώματα του Γιάννη Βασίλωττου. Τα δικά μου βιώματα. Όταν όμως στο δρόμο με συναντάει ο κόσμος και μου απευθύνεται σαν να είμαι ο Μπάμπης και όχι ο Γιάννης αυτό κατά την άποψή μου σημαίνει ότι του πείθω μέσα από τη σειρά ότι αυτός ο άνθρωπος, ο Μπάμπης είναι υπαρκτό πρόσωπο.

-Είναι αλήθεια ότι για 2η χρονιά παραμένει πολύ ψηλά στην τηλεθέαση. Τι κάνει το σήριαλ τόσο ξεχωριστό και τόσο αγαπητό στο τηλεοπτικό κοινό;

Όπως προείπα κάθε ρόλος είναι απαιτητικός ιδιαίτερα σε μία δουλειά όπως είναι οι άγριες μέλισσες. Όλοι οι ηθοποιοί στο σήριαλ έχουν χτίσει με πολλή δεξιοτεχνία το ρόλο τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνεται στη δουλειά μας και όταν γίνεται αρέσει στον κόσμο. Έπειτα, έρχεται η εποχή που διαδραματίζεται η σειρά. Δίνουμε στον κόσμο μέσω του σεναρίου τη δυνατότητα στους ανθρώπους που ζούσαν εκείνη την εποχή και βλέπουν τη σειρά να αναπολούν και στους νεότερους που δεν ζούσαν εκείνη την εποχή να μαθαίνουν πως ήταν. Η δουλειά που γίνεται από τα σκηνικά μέχρι και τις ατάκες των χαρακτήρων είναι μελετημένα με πολλή μεγάλη προσοχή και έρευνα έτσι ώστε να μην φεύγουμε καθόλου από την πραγματικότητα. Στην ουσία κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε κανείς να πει ότι βλέπουμε ένα σήριαλ το οποίο έχει γυριστεί εκείνη την εποχή και προβάλλεται τώρα.

 

 

 

-Παίζει μαζί σου κι άλλος ένας.. Ροδίτης! Πώς τα πάτε μεταξύ σας;

Ο Κωστής Σαββιδάκης, ο παπάς της καρδιάς μας όπως τον αποκαλούμε, ο οποίος δεν γνώριζα πριν συνεργαστούμε είναι καταπληκτικός καλλιτέχνης συνεργάτης και άνθρωπος. Καθόμαστε πολλές φορές μαζί στα γυρίσματα και κάνουμε πλάκα. Έχει απίστευτο χιούμορ.

-Ο κορωνοϊός επηρέασε τα γυρίσματα;

Ευτυχώς οχι δεν επηρέασε τα γυρίσματα μας. Εξεταζόμαστε κάθε εβδομάδα και τηρούμε όλα τα μέτρα προφύλαξης.

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Έχω κλείσει μία κινηματογραφική δουλειά για το καλοκαίρι. Λέγεται «Η ψυχή μου αποκλονίστηκε» σε σκηνοθεσία του Σύλλα Τζουμέρκα η οποία ταινία θα γυριστεί αποκλειστικά στα Δωδεκάνησα κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα. Παράλληλα έχουμε μία μουσικοθεατρική παράσταση έτοιμη να ανέβει μόλις ανοίξουν τα θέατρα. Λέγεται η ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη. Πριν λίγο καιρό σκηνοθέτησα μια ταινία μικρού μήκους για την οποία έγραψα και την μουσική. Η ταινία λέγεται SEA YOU και το τραγούδι Ανάθεμά σε θάλασσα το οποίο υπάρχει στο Youtube και μπορεί όποιος θέλει να το ακούσει. Η ταινία θα προβληθεί σε διάφορα φεστιβάλ της χώρας αλλά και του εξωτερικού.

#PressGreece