ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γιατί η British Airways ετοιμάζεται να βάλει στις θερινές πτήσεις της για Ελλάδα τα μεγάλα της αεροπλάνα

Η British Airways εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει μερικά από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη της σε δρομολόγια κοντινών αποστάσεων αυτό το καλοκαίρι προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Ανάμεσα στους «υποψήφιους» προορισμούς στους οποίους ενδέχεται να αξιοποιηθούν μεγαλύτερα αεροσκάφη είναι και η Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Τουρισμού, κ. Χ. Θεοχάρη, ότι η χώρα προσκαλεί τους διεθνείς επισκέπτες της από τις 14 Μαϊου καθώς οι κάτοικοι πολλών ελληνικών νησιών έχουν εμβολιαστεί.

Η British Airways έχει πολλά μεγάλα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Χίθροου, τύπου Boeing 787, 777 και Airbus SE A350. Τα αεροσκάφη αυτά μπορούν να μεταφέρουν έως το διπλάσιο αριθμό επιβατών σε σύγκριση με τα αεροσκάφη μονού διαδρόμου τα οποία παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στα ευρωπαϊκά δρομολόγια. Πολλά είναι πλέον διαθέσιμα καθώς οι μακρινοί προορισμοί τους οποίους εξυπηρετούσαν είναι κατά κύριο λόγο κλειστοί και δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν την Ευρώπη.

Η απόφαση σχετικά με αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό κρατήσεων και τα σχέδια του Ην. Βασιλείου να επιτρέψει τις διακοπές στο εξωτερικό, μεταδίδει το Bloomberg.

#pressgreece

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ