ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο με τους φονιάδες μετά την εκτέλεση – Σε αυτά τα άτομα «κλειδώνει» η Αστυνομία

Αυτοί τον ήθελαν νεκρό και αυτοί τον εκτέλεσαν – Είχαν προσπαθήσει ξανά λίγες μέρες πριν.

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο βρέθηκε στη δημοσιότητα από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, απεικονίζοντας τους δύο δράστες πάνω στο σκούτερ, τη στιγμή της διαφυγής μετά την εκτέλεση.

Το μηχανάκι φαίνεται να περνά λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία ενώ διακρίνεται ο οδηγός να φοράει κράνος και ο συνοδηγός να φοράει σκούφο και μάσκα. Υπενθυμίζεται ότι ο συνοδηγός είναι εκείνος που κατέβηκε από το μηχανάκι και άδειασε όλο το όπλο πάνω στο σώμα του δημοσιογράφου.

Το βίντεο, που βρίσκεται στα χέρια των αρχών, προέρχεται από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας ενός σπιτιού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται πάνω από 100 βίντεο και 22 καταθέσεις. Παράλληλα οι αστυνομιοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν πλούσιο υλικό από το κινητό του δημοσιογράφου, αλλά και από τις επαφές του. Έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 30 μηχανάκια ύποπτα, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί το μηχανάκι των δραστών.

Από αύριο, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η αστυνομία θα ρίξει στη μάχη και ένα ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων, που χρησιμοποιεί σπάνια η ΕΛΑΣ, με μια υπόθεση παράλληλα να δείχνει πως ευθύνεται για το θάνατο του δημοσιογράφου.

 

Γιώργος Καραϊβάζ: Αυτά τα πρόσωπα υποψιάζεται η Αστυνομία

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των αρχών, τα οποία έχουν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, σωματικές βλάβες, εκρήξεις, οπλοφορία, οπλοχρησία και άλλα αδικήματα. Τα πρόσωπα αυτά είναι αποφυλακισμένοι ποινικοί που ενδέχεται είτε να εμπλέκεται είτε να γνωρίζουν πληροφορίες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο ίδιο πλαίσιο των ερευνών, οι αρχές έχουν εντάξει και τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που σχετίζονται με την αλληλοεξόντωση μελών της Greek Mafia, το 2018 και το 2019.

Οι αστυνομικοί πάντως, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες σίγουρα, γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή, για να καταφέρουν να εξαφανιστούν αστραπιαία από τα στενά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι ενδεχομένως οι εκτελεστές να είχαν επιχειρήσει χωρίς επιτυχία, τις προηγούμενες ημέρες να δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο. Για τον λόγο αυτό, προσπαθούν να ανακτήσουν οπτικό υλικό από την περιοχή, τρεις μέρες πριν από την εκτέλεση. Φαίνεται όμως, πως ο Γιώργος Καραϊβάζ, εκείνες τις ημέρες, έτυχε να παρεκκλίνει της «ρουτίνας» του, με συνέπεια να μην επιστρέψει σπίτι του την αναμενόμενη ώρα, όπως έκανε τη μοιραία Παρασκευή.

Σε αυτό το βίντεο, τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ένα σκούτερ, παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων, έχει καταγραφεί να περνά από την Αγίου Δημητρίου. Στο μηχανάκι επιβαίνει μόνο ο οδηγός και τα ρούχα του είναι παρόμοια με αυτά ενός εκ των δολοφόνων. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί στους αστυνομικούς, το γεγονός ότι ενώ όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για έναν έμπειρο εκτελεστή που θα μπορούσε να είχε σταματήσει στις μισές σφαίρες έχοντας ήδη δολοφονήσει τον Γιώργο Καραϊβάζ, εντούτοις, άδειασε το όπλο επάνω του, δίνοντάς του μάλιστα, διπλή χαριστική βολή.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ