ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γιώργος Ματσίγκος: Στόχος να ξεπεράσουμε και φέτος τα 2,5 εκατομμύρια επισκεπτών στη Ρόδο

 

Με τους καλύτερους οιωνούς προδιαγράφεται η νέα τουριστική σεζόν για τη Ρόδο, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, μιλώντας στη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη και το Πρωινό Χ-press.

Όπως τόνισε, η αύξηση των προγραμματισμένων πτήσεων κατά 3% σε σχέση με πέρυσι και η αύξηση των κρατήσεων- πωλήσεων στα καταλύματα, συνηγορούν στο γεγονός ότι το 2023 θα είναι μία εξαιρετική τουριστική χρονιά με πολύ καλές προοπτικές.

Ο κ. Ματσίγκος υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να φθάσουμε ή και να ξεπεράσουμε τα 2,5 εκατομμύρια επισκεπτών στο νησί. Το άκρως επιτυχημένο 2022 για τον Τουρισμό στη Ρόδο έφερε 2.545.000 επισκέπτες με διεθνείς πτήσεις τσάρτερ.

“Έχουμε πολύ καλή προοπτική να πάμε καλύτερα από πέρυσι, εγώ βάζω στόχο τα 2,5 εκατομμύρια να αγγίξουμε ή και να ξεπεράσουμε φέτος. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ταξιδέψει”, σημείωσε.

«Με βάση τα στοιχεία αυτά, το ζητούμενο είναι οι αεροπορικές θέσεις να μετατραπούν σε κρατήσεις», επισήμανε σχετικά, προσθέτοντας ότι είναι πολύ καλά τα μηνύματα από τη βρετανική αγορά, η γερμανική αγορά παρουσιάζει αυξομειώσεις, ενώ η σκανδιναβική αγορά που ξεκίνησε αρχικά με χαμηλές κρατήσεις, μετά το σεισμό στην Τουρκία, άρχισε να εμφανίζει αυξητική ροή προς τη χώρα μας, όπως επίσης και προς Ισπανία και Πορτογαλία, από τις ακυρώσεις πελατών που αλλάζουν προορισμό. “Έχουν παγώσει τα πάντα στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό, αλλά και τους πολλούς μετασεισμούς τόνισε ο κ. Ματσίγκος, αφού ο φονικός Εγκέλαδος που έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και ισοπεδωμένες πόλεις, σταμάτησε τη ροή των τουριστικών κρατήσεων στη χώρα.

Επιπλέον ο κ. Ματσίγκος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει να ανταγωνιστεί φέτος το καλοκαίρι την Αίγυπτο, την Τυνησία και το Μαρόκο που άνοιξαν και πάνε πολύ καλά.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων πρόσθεσε ότι ο μήνας Απρίλιος για τη Ρόδο θα είναι καλύτερος από πέρυσι, όπως φαίνεται από τις προκρατήσεις με αυξητική ροή από το Ισραήλ και τη Γαλλία, λόγω του Εβραϊκού, αλλά και του Καθολικού Πάσχα, αντίστοιχα.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ