ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Χανιά: Η αλητεία με τη χλωρίνη στη θέση του αντισηπτικού – Μαρτύρια με σακούλες σκουπιδιών

Το κουβάρι της υπόθεσης για το γηροκομείο στα Χανιά ξετυλίγεται με νέες μαρτυρίες και καταγγελίες. Ήδη έχει συλληφθεί η ιδιοκτήτρια, η κόρη της, μαζί με άλλους πέντε γιατρούς και νοσηλευτές…

Οι καταγγελίες και η δικογραφία που σχηματίστηκε για το γηροκομείο στα Χανιά, παραπέμπουν σε «εταιρεία δολοφόνων». Μια κλίκα από γιατρούς και νοσηλευτές, που βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με τη διεύθυνση, φρόντιζε όπως προκύπτει καθημερινά, στο να υλοποιείται το σχέδιο της εξόντωσης των ηλικιωμένων τροφίμων. Εκείνων που πλήρωναν τον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας και ζούσαν στιγμές κόλασης. Ο στόχος όπως φαίνεται ήταν πριν οδηγηθούν στη φυσική  εξόντωση, να μεταβιβάσουν ακίνητα και χρήματα, στα άτομα που θα τους υποδεικνύονταν από μέσα.

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις πρακτικές των υπευθύνων της δομής και τα όσα έκαναν στους τροφίμους. Τους χορηγούσαν ψυχιατρικά φάρμακα για να βρίσκονται σε καταστολή, τους  τάιζαν μέσω σύριγγας για «οικονομία χρόνου» και η τροφή τους ήταν εξαιρετικά χαμηλή σε θρεπτικότητα. «Δεν τους έδιναν ούτε καν ένα ολόκληρο φρούτο» κατέθεσε πρώην υπάλληλος του γηροκομείου.

Αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία για τα όσα έκανε νοσηλευτής σε μια ηλικιωμένη. Η γυναίκα φέρεται να είχε ανοιχτές πληγές στα πόδια και ο νοσηλευτής αντί να τις περιποιηθεί με κάποιο αντισηπτικό σκεύασμα, της έριξε χλωρίνη με τη γυναίκα να σφαδάζει από τους πόνους. Σε βίντεο που έφτασε στα χέρια της αστυνομίας φαίνονται δύο νοσηλευτές που έπλεναν μια άλλη ηλικιωμένη να της έχουν δεμένη στο κεφάλι σακούλα σκουπιδιών και στη συνέχεια να την αφήνουν γυμνή στο κρεβάτι με την ίδια λερωμένη πάνα.

Ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Γηροκομείου Νικόλαος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τον αριθμό των θανάτων, των 30 τροφίμων ανέφερε ότι «έχουν διερευνηθεί μόνο οι 13» κατηγορώντας ότι «δημιουργούνται εντυπώσεις σχετιικά με τον αριθμό των νεκρών. Στη συνέχεια ο κ. Ρουσόπουλος αμφισβητώντας το αληθές των καταγγελιών ανέφερε ότι κάποιοι χρηματίστηκαν για να κάνουν ψευδείς καταθέσεις σχετικά με όσα συνέβαιναν στη δομή.

Επισημαίνει μάλιστα πως είναι ενοχλημένος για το κατηγορητήριο περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και τόνισε ότι δεν υπήρχε οικονομικό όφελος στους κατηγορούμενους. «Θα προσκομιστούν στοιχεία και θα έρθουν μάρτυρες που θα καταθέσουν ότι τους προσφέρθηκαν χρήματα προκειμένου να καταθέσουν κατά του γηροκομείου. Αυτό είναι εγκληματική οργάνωση», ανέφερε.

Στον αντίποδα η δικηγόρος συγγενών θυμάτων, κ. Μαρία Παπαδάκη ανέφερε μεταξύ άλλων «είμαι η πρώτη παθούσα καθώς έχασα τον πατέρα μου στο συγκεκριμένο γηροκομείο και ξεκίνησα τις καταγγελίες το 2020» δηλώνοντας παράλληλα προσβεβλημένη σχετικά με όσα προανέφερε ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Γηροκομείου.

Βίντεο | Γηροκομείο στα Χανιά: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τα “βασανιστήρια”

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για τα όσα συνέβαιναν για χρόνια στο γηροκομείο στα Χανιά, η αντίστροφη μέτρηση στις ζωές των ηλικιωμένων ξεκινούσε αμέσως μετά την εισαγωγή τους. Τους χορηγούνταν σε σταθερή βάση ισχυρά κατασταλτικά ψυχιατρικά φάρμακα χωρίς διάγνωση με στόχο να αδρανοποιηθούν οι πνευματικές τους λειτουργίες, να καμφθεί η κινητικότητα τους και οι δράστες να μπορέσουν να βάλουν χέρι στα μετρητά και στα ακίνητά τους! Άλλωστε οι καταγγελίες και για ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων διαδέχονταν πέρυσι η μία την άλλη.

Οι άτυχοι ηλικιωμένοι κάνουν παράπονα σε συγγενείς τους, καταρρέουν στα δωμάτια που ζουν, αλλά η ιδιοκτήτρια τους διαβεβαιώνει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Οι δηλώσεις που είχε κάνει στο Live News, τον Απρίλιο του 2021 ήταν ενδεικτικές. Έλεγε τότε πως όλα όσα ακούγονταν ήταν ψέματα και πως το γηροκομείο της, ήταν ένα υπόδειγμα. Παρακάτω θα την ακούσετε να λέει πως η επιχείρηση διαθέτει κάμερες που αποδεικνύουν την αλήθεια. Είναι η γυναίκα που χθες συνελήφθη μαζί με την κόρη της και άλλα πέντε άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές.

Η διερεύνηση πηγαίνει προς τα πίσω και οι αριθμοί οδηγούν τις Αρχές στην εκτίμηση πως βρίσκονται μπροστά σε εγκληματική οργάνωση: «Την εκτίμηση αυτή ενισχύει και ο υπέρογκος αριθμός των 293 θανάτων από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2021» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι επτά συλληφθέντες τους χορηγούσαν χωρίς ίχνος ανθρωπιάς ελάχιστη τροφή ενώ οι συνθήκες παραμονής τους ήταν απάνθρωπες. Τονίζεται πως χορηγούνταν αποφάγια προηγούμενων γευμάτων καθώς και επικίνδυνες τροφές, όπως εντόσθια ζώων! Τα στοιχεία στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί κατά 36 συνολικά ατόμων για τα όσα διαδραματίζονταν στο ιδιωτικό γηροκομείο στα Χανιά, προκαλούν σοκ.

Βίντεο | Δικογραφία “φωτιά” για το “γηροκομείο του θανάτου”: “Οι ηλικιωμένοι έμπαιναν περπατώντας και έβγαιναν με τέσσερις”

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ