ΔΙΕΘΝΗ

Γλασκώβη: Εκατοντάδες διαδηλωτές ζητούν από τους ηγέτες να αναλάβουν δράση «για να σώσουν ζωές»

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο (30.10.2021) στη Γλασκώβη προκειμένου να πιέσουν τους ηγέτες όλου του κόσμου να αναλάβουν δράση για το κλίμα, παραμονή της έναρξης της κρίσιμης συνόδου COP26 του ΟΗΕ.

Πολλοί έφτασαν στη Σκωτία αφού διένυσαν πεζή μια απόσταση δεκάδων ή και χιλιάδων χιλιομέτρων, δίνοντας έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα για τις διαδηλώσεις που θα οργανωθούν παράλληλα με τις συζητήσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Διαδηλωτές από την Ισπανία, το Βέλγιο και την ίδια τη Σκωτία, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πράξεις, τώρα», «Πράξεις, όχι λόγια» και «Στοπ στα ορυκτά καύσιμα», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ομάδας Extinction Rebellion.

«Αναμένουμε πιο φιλόδοξα μέτρα, ότι οι πολιτικοί ηγέτες μας θα συνειδητοποιήσουν πόσο επείγουσα είναι η κατάσταση, επειδή τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, κινδυνεύουν να ζήσουν σε έναν πολύ πιο περίπλοκο κόσμο, που θα υποστεί τις σοβαρές κλιματικές διαταράξεις» εξήγησε ο Ντιρκ Φαν Έσμπροκ, ένας 68χρονος Βέλγος συνταξιούχος.

Μαζί με άλλα 20 μέλη της ομάδας «Παππούδες για το κλίμα» ο Έσμπροκ έφτασε στο Εδιμβούργο με τρένο από το Βέλγιο και κατόπιν πήγε στη Γλασκώβη με τα πόδια.

«Από τις διακηρύξεις στην πράξη, ο δρόμος είναι πολύ μεγάλος», πρόσθεσε ο 68χρονος, ο οποίος έχει πέντε παιδιά και 12 εγγόνια.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ