ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Η πολυσέλιδη εισαγγελική διάταξη για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Γι’ αυτό θα κάνει πάρα πολλά χρόνια να αποφυλακιστεί!

Σκούρα τα πράγματα για τον δολοφόνο της Καρολάιν – Δεν θα ξαναδεί ποτέ το παιδί του!

Ούτε μία ελπίδα δεν άφησε στον 33χρονο καθ’ ομολογία δράστη η εισαγγελέας, όσον αφορά την προσωρινή επιμέλεια της κόρης του. Η εισήγησή της είναι κόλαφος για τον πιλότο, ο οποίος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του, Καρολάιν.

Με την εισαγγελική διάταξη αφαιρείται η γονική μέριμνα της Λυδίας από τον πατέρα της ο οποίος χαρακτηρίζεται «άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών» ενώ σημειώνεται πως η εγκληματική του συμπεριφορά δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσει την ψυχική και ηθική διάπλαση του παιδιού του. Η εισαγγελέας αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο κατηγορούμενος έχει ήδη έχει θυματοποιήσει το παιδί του τονίζοντας πως “χρησιμοποίησε” την κόρη του για να στήσει το σκηνικό μετά την δολοφονία σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη σύλληψη.

Η εισαγγελέα υπογραμμίζει πως ο κατηγορούμενος μετά το έγκλημα του «επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματος του» και προσθέτει πως δεν δίστασε να σκοτώσει το σκύλο της Καρολάιν αλλά και να μεταχειριστεί «ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας…»

 

Γλυκά Νερά: Η πολυσέλιδη εισαγγελική διάταξη για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολυσέλιδη εισαγγελική διάταξη σημειώνεται σχετικά με τον προφυλακισμένο πιλότο ότι:

  1. έχει ήδη στερηθεί την ελευθερία του ως προσωρινά κρατούμενος και άρα αδυνατεί αντικειμενικώς να επιμεληθεί της ανήλικης κόρης του
  2. φέρεται σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει εγκληματική διαγωγή καθώς από το μέχρι τώρα συλλεγέν στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας αποδεικτικό υλικό, υπάρχουν τουλάχιστον σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τα προαναφερθέντα ποινικά αδικήματα για τα οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη,
  3. ειδικά φέρεται σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει διαπράξει το εκ του ά, 299 παρ.1 Π.Κ. έγκλημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως στρεφόμενο σε βάρος μέλους της οικογένειας του και ενώπιον άλλου μέλους της οικογένειας του και δη ανηλίκου (άρθρο 1 παρ.1,3 Ν. 3500/2006). Σημειώνεται εξάλλου ότι σύμφωνα με το άρθρο 1532 εδ. β’ περ. στ’ του ά. 1532 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το ά. 14 Ν. 4800/2021 -έναρξη ισχύος σύμφωνα με το άρθρο 30 του ίδιου Νόμου από 16-9-2021- η καταδίκη του γονέα, με οριστική δικαστική απόφαση, για ενδοοικογενειακή βία συνιστά κακή άσκηση της γονικής μέριμνας,
  4. πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ’ ο χρόνο το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας ενώπιον του ανηλίκου τέκνου του), ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματος του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στην διάπραξη και άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στην συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις Αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας,
  5. η συγκρότηση του χαρακτήρα του η οποία -με βάση τα παραπάνω- υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει και
  6. επιχείρησε ενέργεια που αντιστρατεύεται το συμφέρον του τέκνου του και ειδικότερα κατέλυσε την σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας την μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά την δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής συναισθηματικού δεσμού.

Η εισαγγελέας επικαλείται τις εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών , που είναι θετικές τόσο για την οικογένεια της Καρολάιν όσο και για αυτή του κατηγορούμενου πιλότου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελικής λειτουργού σημαντικά πλεονεκτήματα παρουσιάζει η Αλόννησος ως τόπος διαβίωσης για την μικρή καθώς πέραν όλων των άλλων εξασφαλίζει και την αναγκαία απόσταση από τον τόπο όπου θα εξελιχθεί η δίκη που κατά τα διαφαινόμενα θα επακολουθήσει και από την λογικά επόμενη υπερδιέγερση συναισθημάτων στο συγγενικό περιβάλλον του πατέρα της .

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο πλευρές μπορούν να προσφύγουν κατά της επίμαχης διάταξης εντός 30 ημερών. Παράλληλα, η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα στο ίδιο διάστημα να εισάγει την υπόθεση στο δικαστήριο το οποίο σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας του μωρού.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι μετά το ειδεχθές έγκλημα από τον πιλότο, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης ταϊζει γάτες ενώ έχει σκοτώσει το ίδιο του το σκυλάκι! Φωτογραφίες-ντοκουμέντο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέες εικόνες από την καθημερινότητα του καθ’ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν στις φυλακές Κορυδαλλού, έφερε στη δημοσιότητα το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Star. Παράλληλα, δείτε την πρώτη αντίδραση του 32χρονου για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Η κάμερα του σταθμού, κατέγραψε τον συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, να περιφέρεται στον χώρο όπου προαυλίζεται με ένα μπουκάλι νερό, με το οποίο γεμίζει ένα πήλινο κεσεδάκι στο οποίο πίνουν γάτες των φυλακών για να δροσιστούν.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στις φυλακές Κορυδαλλού

Μία εικόνα βέβαια που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα ενός «φιλόζωου» καθώς ο ίδιος δεν δίστασε να σκοτώσει το σκυλί που είχε με την Καρολάιν, στο πλαίσιο της «σκηνοθεσίας της δήθεν ληστείας» στο σπίτι του ζεύγους στα Γλυκά Νερά.

Σε άλλο στιγμιότυπο, ο δολοφόνος της 20χρονης μαζεύει κάποιο σεντόνι από την μπουγάδα που είχε απλώσει. Στο ίδιο σκοινί διακρίνονται και κάποια άλλα ρούχα.

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ο συζυγοκτόνος περιφέρεται στον προαύλιο χώρο της έκτης πτέρυγας των φυλακών, φορώντας μία γκρι μπλούζα και μία βερμούδα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ