ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γώγος: Κακά τα δεδομένα στα σύνορα – Πότε θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων

Με ιδιαίτερα μελανά χρώματα, μετά τον Νίκο Σύψα, περιέγραψε την εξάπλωση του κορονοϊού στα Βαλκάνια και ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. Και δεν έκρυψε πως αν η κατάσταση συνεχιστεί, ίσως η Ελλάδα πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα.

Τα δεδομένα στα σύνορά μας είναι πάρα πολύ κακά σε ό,τι αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού και τα κρούσματα που προκύπτουν καθημερινά. Σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα, τόνισε

Ο καθηγητής Γώγος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (08.07.2020) στον ΣΚΑΙ, σήμανε… συναγερμό και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα. Και, σημείωσε, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων. Ο κ. Γώγος, πάντως, τόνισε ότι δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε εντελώς τα χερσαία σύνορα.

«Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα», τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας πως «οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες».

Ανάμεσα στα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί είναι και άνθρωποι που μπήκαν από την Αλβανία και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Από την Αλβανία, επίσης, έχουν μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί. Ο καθηγητής ωστόσο δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα.

Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας, σημείωσε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Σχετικά με τα πανηγύρια τόνισε ότι ή πρέπει να απαγορευτούν ή να υπάρχει επιτήρηση. Οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες, σημείωσε.

Ο κ. Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. «Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας», σημείωσε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ