ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γρηγόρης Ρουμάνης, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Η κατάσταση στη Ρόδο και είναι ιδιαίτερα καλή»

Ικανοποιημένος είναι ο Γρηγόρης Ρουμάνης, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου από την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αλλά και στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Στην συνέντευξη που έδωσε στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ περιγράφει πώς εξελίσσονται όλα με τον κορωνοϊό, πώς είναι στελεχωμένο το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό και τονίζει ότι δεν χρειάζεται το Νοσοκομείο μας να γίνει Νοσοκομείο Αναφοράς.

 

• Κύριε Ρουμάνη, πώς είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου αυτή την περίοδο που έχουμε έξαρση στην χώρα; 

 

Ευτυχώς, η κατάσταση στη Ρόδο και ιδιαίτερα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου είναι ιδιαίτερα καλή. Δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων όπως αποδεικνύεται και από τον χάρτη με το επιδημιολογικό φορτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Όσα κρούσματα παρουσιάσθηκαν κατά τη 2η φάση της πανδημίας, αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Χρειάσθηκε η διασωλήνωση 3 ατόμων από τα οποία τα 2 ήταν αλλοδαποί.

 

• Ο κόσμος έρχεται και ζητάει να υποβληθεί σε τεστ στο Νοσοκομείο; 

 

Η ευαισθησία του πληθυσμού, τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται, οι οδηγίες που έχουν δοθεί σε ομάδες του πληθυσμού έχουν οδηγήσει αρκετούς πολίτες να προσέλθουν για εξέταση η οποία πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου μας.

 

• Ο εξοπλισμός που έχετε είναι επαρκής σε περίπτωση που εμφανιστεί έκτακτη ανάγκη;  

 

Το Νοσοκομείο είναι σε πλήρη ετοιμότητα, όπως ήδη γνωρίζετε. Από την αρχή της πανδημίας έχει οργανωθεί ειδική κλινική Covid-19 και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Covid, τα οποία έχουν εξοπλιστεί με την βοήθεια της Π.Ν.ΑΙ αλλά και πολλών συμπολιτών μας. Επιπλέον διαθέτουμε 2 θαλάμους αρνητικής πίεσης. Έτσι παρέχουμε ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας.

 

• Πώς είναι τα πράγματα με το προσωπικό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές; Θα γίνουν προσλήψεις;

 

Πάντα υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και είναι διαρκής η μέριμνα μας και η αγωνία για την αύξησή του. Την παρούσα περίοδο τα θέματα ιατρικού προσωπικού έχουν σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπισθεί αφού αναμένεται η ολοκλήρωση πρόσληψης 20 περίπου ιατρών όλων των ειδικοτήτων για ενίσχυση των κλινικών, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των ειδικών τμημάτων. Έγιναν επίσης προσλήψεις 25 νοσηλευτών, 3 ατόμων παραϊατρικού προσωπικού και 2 βιολόγων. Την παρούσα περίοδο ενισχύεται και με νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο θα συμμετάσχει στην Μονάδα εντατικής Θεραπείας. Βέβαια όπως ήδη σας είπα, οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν αυξημένες. Η διαδικασία ενίσχυσης του Νοσοκομείου αποτελεί συνεχή μέριμνα για όλους μας και είναι μία διαδικασία που συνεχίζεται ανάλογα των πιστώσεων αλλά και των αιτήσεων που υπάρχουν για κάλυψη των κενών θέσεων.

 

• Το Νοσοκομείο Ρόδου δεν είναι Νοσοκομείο Αναφοράς. Θα θέλατε κάτι τέτοιο;

 

Εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται το Νοσοκομείο μας να γίνει Νοσοκομείο Αναφοράς  διότι, δεν έχει τις επιπλέον υποδομές που χρειάζεται ανάλογη υγειονομική δομή αλλά ούτε και ανάλογο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να το εξυπηρετήσει.


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ