ΕΛΛΑΔΑ

H απάντηση της ΕΛ.ΑΣ για τους αστυνομικούς στην έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού

 
H δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό για χρέος μόλις 15.000 ευρώ και μάλιστα το καλοκαίρι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τον κόσμο προκειμένου να βοηθηθεί.

Διευκρινίσεις για τον ρόλο της αστυνομίας στην την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών, έδωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με μια σύντομη ενημέρωση από το γραφείο τύπου.

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίς το πρωί της Δευτέρας (21/11), αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της και της έσπασαν την πόρτα για να την πετάξουν έξω.

Στην ενημέρωση της η ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (21-11-2022) το πρωί, σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. α41/91)».

gazzetta.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ