ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Ρόδος στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της TUI

Η Ρόδος και η Κρήτη συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της TUI, μαζί με τις Βαλεαρίδες.

Ωστόσο το Ηνωμένο Βασίλειο υστερεί στην ανάκαμψη του καλοκαιριού σε σχέση με άλλες αγορές πηγών της TUI. Κι αυτό λόγω του ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί χαλάρωσαν μόλις τον περασμένο μήνα.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης ανέφερε συνολικά 4,2 εκατ. κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021. Περίπου 9% υψηλότερες από την εποχή του 2019. Το ποσοστό ανέβασαν τα πακέτα διακοπών στις τρέχουσες κρατήσεις.

Η ικανότητα του προγράμματος για τους βασικούς μήνες αυτού του καλοκαιριού έχει προσαρμοστεί στο 60% των επιπέδων του 2019.

Ο όμιλος κατέγραψε θετική ταμειακή ροή με περίπου 320 εκατομμύρια ευρώ για πρώτη φορά, από την έναρξη της πανδημίας.

Αλλά η TUI ανέφερε ζημία 670 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους με έσοδα 650 εκατ. ευρώ.

Μεγάλη συσσωρευμένη ζήτηση
“Λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών, τα ταξίδια δεν μπορούσαν να συνεχιστούν σε όλες τις αγορές και σε όλους τους προορισμούς”, ανέφερε η εταιρεία.
Τα στοιχεία 6μηνου της TUI τον Μάιο έδειχναν επιπλέον 1,5 εκατομμύρια κρατήσεις.

“Το επιχειρηματικό μας μοντέλο και η ισχυρή μάρκα TUI παραμένουν επιτυχημένα, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Φρίντριχ Γιούσεν.

Αποτελούν την εγγύηση για την επιτυχή επανεκκίνηση. Η ζήτηση των πελατών και η δυναμική κράτησης θα παραμείνουν υψηλές μόλις καταργηθούν οι κρατικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Με ενάμιση εκατομμύριο επιπλέον κρατήσεις από τον Μάιο και συνολικά περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια καλοκαιρινές κρατήσεις, τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

Ειδικά στη Γερμανία και στις ηπειρωτικές ευρωπαϊκές αγορές, τα τρέχοντα στοιχεία κρατήσεων δείχνουν μεγάλη συσσωρευμένη ζήτηση”.

Περισσότεροι από τους μισούς πελάτες (52%) έκλεισαν τις διακοπές τους στο διαδίκτυο το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθώντας μια τάση που αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κατά την υπό εξέταση περίοδο, 283 ξενοδοχεία της TUI ήταν ανοιχτά και οκτώ από τα κρουαζιερόπλοια του ομίλου μετέφεραν επιβάτες.

Μέτρα αναχρηματοδότησης
Ο όμιλος εφάρμοσε διάφορα μέτρα αναχρηματοδότησης για την ενίσχυση της κεφαλαιακής του διάρθρωσης τους τελευταίους τρεις μήνες. Συμπεριλαμβανομένης της πώλησης 21 ξενοδοχείων.

Ομάδα 19 διεθνών τραπεζών και ο γερμανικός κρατικός όμιλος KfW συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παρατείνουν τη διάρκεια των ανακυκλούμενων πιστωτικών διευκολύνσεων συνολικού ύψους 4,7 δις ευρώ έως το καλοκαίρι του 2024.

“Έτσι, ο όμιλος έχει περισσότερο χρόνο και ευελιξία να εφαρμόσει τα προγραμματισμένα βήματα αναχρηματοδότησης ενόψει των συνεχιζόμενων περιορισμών, πρόσθεσε η TUI.
Ο στόχος παραμένει η ταχεία αποπληρωμή των κρατικών δανείων”.

Aπό tourismtoday.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ