ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η άγνωστη συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας για την Αγιά Σοφιά και τις τουρκικές προκλήσεις

Ιμπραχίμ Καλίν, Ελένη Σουρανή και Γιαν Χέκερ συναντήθηκαν στο Βερολίνο. Την τριμερή συνάντηση επιβεβαίωσαν το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο, είχαν ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Μεγάρου Μαξίμου, Ελένη Σουρανή, και ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Άγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ, για τις τουρκικές προκλήσεις και την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Την είδηση μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ενώ επιβεβαιώθηκε και από την τουρκική πλευρά, δια στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μαλτέζο ομόλογο του, Εβαρίστ Μπαρτολό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, και άλλοι αξιωματούχοι του τουρκικού ΥΠΕΞ. Για την Αγία Σοφία, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία απορρίπτει τη λέξη “καταδίκη” που χρησιμοποίησε η ΕΕ για το ζήτημα του ιστορικού μνημείου.

Mε πληροφορίες από newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ