ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος απαγορεύει την είσοδο των ανεμβολίαστων δημοσίων υπαλλήλων στον χώρο εργασίας τους

Τους δίνουν προθεσμία δύο μηνών για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού υπάλληλοι θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους εργασίας τους στην Αίγυπτο, σε δύο μήνες από σήμερα. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να παρουσιάζουν δύο φορές την εβδομάδα αρνητικό τεστ.

Η Αίγυπτος σκληραίνει τα μέτρα κατά της πανδημίας με την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού Μουστάφα Μαντμπούλι που έδωσε εντολή σε όλα τα υπουργεία να εφαρμόσουν το νέο μέτρο, το οποίο και αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο στις 26 Σεπτεμβρίου.

Και όχι άδικα, καθώς χθες η χώρα κατέγραψε επίσημα ρεκόρ θυμάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού για τις τελευταίες 100 μέρες με 39 θύματα, φτάνοντας συνολικά στον τραγικό απολογισμό των 17.263 νεκρών από την αρχή της πανδημίας.

Συνολικά 2,4 εκατομμύρια Αιγύπτιοι δημόσιοι υπάλληλοι από τους 3,4 εκατομμύρια υπαλλήλους έχουν εμβολιαστεί, ανάμεσα στα 13 εκατομμύρια κατοίκους που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ήδη, αποφασίστηκε επίσης ότι θα απαγορεύεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους φοιτητές στις φοιτητικές εστίες, εκτός εάν επίσης παρουσιάζουν αρνητικό τεστ.

protothemaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ