ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Airbnb επιδοτεί την ενεργειακή αποδοτικότητα των σπιτιών της

 

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών της Airbnb θα μπορούν να λαμβάνουν χρηματικά ποσά προκειμένου να κάνουν τα σπίτια τους πιο φιλικά στο περιβάλλον.

Η πλατφόρμα πρόκειται να διαθέσει έως 1 εκατ. λίρες ως κεφάλαιο για τη στήριξη των ιδιοκτητών σε εργασίες βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των σπιτιών τους, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση των εκπομπών άνθρακα και μακροπρόθεση εξοικονόμηση στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους ζωής.

Για το σκοπό αυτό η Airbnb συνεργάζεται με το Energy Saving Trust προκειμένου να δημιουργήσει προσωποποιημένους ελέγχους και σχέδια δράσης ενεργειακής αποδοτικότητας για όλους τους ιδιοκτήτες, αλλά και να παρέχει πληροφόρηση σχετικά με πιθανά βήματα τα οποία μπορούν να ακολουθήσουν οι τελευταίοι προκειμένου να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των ακινήτων τους.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες θα συνδεθούν με τοπικούς ειδικούς και θα λάβουν 1.000 δολάρια, ή 3.000 δολάρια εάν είναι Superhost και κάνουν αίτηση πριν τις 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ταμείο της Airbnb, το ποσό των 1.000 λιρών θα καλύψει περί το ένα τέταρτο του κόστους για μια αντικατάσταση μπόιλερ και το ένα έκτο του κόστους εγκατάστασης ηλιακών πάνελ.

Το παραπάνω σχέδιο προσφέρεται στους ιδιοκτήτες με έδρα στο Ην. Βασίλειο που είχαν δύο ή περισσότερες διανυκτερεύσεις κατά την περασμένη χρονιά.

tornosnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ