ΔΙΑΦΟΡΑ

Η απόλυτη τραγωδία του Πέτρου Φιλιππίδη: Έρχεται καταστροφή μεγαλύτερη και από την φυλακή

Το φοβάται πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κλείνει σύντομα τρεις μήνες στις φυλακές Τρίπολης, με τον ίδιο να λαμβάνει καθημερινά εξαιρετικά δυσάρεστες ειδήσεις, τη στιγμή που έχει ήδη προταθεί να δικαστεί άμεσα.

Η δικάσιμος δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά δεν προβλέπεται να γίνει πριν το καλοκαίρι του 2022, δεδομένου κι ότι ο ηθοποιός δε μπορεί να παραμείνει έγκλειστος πάνω από 18 μήνες.

Κοντά στους τρεις μήνες βρίσκεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές Τρίπολης και οι πληροφορίες που έρχονται στο φως καθημερινά για την υπόθεσή του κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι για τον ίδιο. Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό ο εισαγγελέας είχε απορρίψει το αίτημα της αποφυλάκισής του υπό την επίβλεψη με βραχιολάκι καθώς οι αρμόδιες Aρχές κρίνουν πως πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένος, με τον χρονικό ορίζοντα να πηγαίνει ως και την έναρξη της δίκης.

Αυτή δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά δεν προβλέπεται να γίνει πριν το καλοκαίρι του 2022, δεδομένου κι ότι ο ηθοποιός δε μπορεί να παραμείνει έγκλειστος πάνω από 18 μήνες.

Μετά από αυτό το “χτύπημα” υπάρχει μια ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη για αυτόν σύμφωνα με τον Τάσο Τεργιάκη, δημοσιογράφο της εκπομπής Πρωινό.

Σε κίνδυνο η περιουσία του Πέτρου Φιλιππίδη

Κάνοντας ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον, με την προϋπόθεση πως η δίκη δε θα κρατήσει πάνω από ένα χρόνο μαζί με τις εφέσεις και όλα όσα γίνονται συνήθως από ενάγοντες και εναγομένους για να διασφαλίσουν αυτό που θεωρούν ως δίκαιο, ο Φιλιππίδης δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο την ισόβια ποινή. Ο ίδιος κατηγορείται για δύο απόπειρες βιασμών και έναν βιασμό.

Εφόσον κριθεί ένοχος, θα εκτίσει ποινή ως και 20 χρόνια, η οποία ενδεχομένως να μειωθεί λόγω ηλικίας και μιας πιθανής καλής διαγωγής στη φυλακή. Μετά την ποινή φυλάκισης σε περίπτωση καταδίκης, θα ακολουθήσει νέα δικαστική διαμάχη σε αστικό δικαστήριο με φόντο την οικονομική αποζημίωση των θυμάτων.

Εκτός από τις τρεις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Τάσο Τεργιάκη και το «Πρωινό» του ΑΝΤ1, υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που θα διεκδικήσουν αποζημίωση, καθώς έχασαν δουλειές και αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα εξαιτίας της συμπεριφοράς που έχουν καταγγείλει από τον ηθοποιό.

«Να τελειώσει το ποινικό δικαστήριο και θα πάνε στα αστικά. Δεν είναι τόσο απλό και δεν θα κλείσει ιστορία τόσο γρήγορα. Είναι μία ιστορία που θα τραβήξει. Κάποια θύματα έχασαν τις δουλειές τους και κάποια άλλα έφυγαν από τη χώρα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

https://player.glomex.com/integration/1.604.0/iframe-player.html?origin=fullpage&pageUrl=https%3A%2F%2Fplayer.glomex.com%2Fintegration%2F1.604.0%2Fiframe-player.html%3FintegrationId%3Deexbs14jxwy5uh6%26playlistId%3Dv-ceztp6710881-st%26playlistIndex%3D0%26origin%3Dglomex-player%26pageUrl%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.youweekly.gr%252Farticle%252Fnews%252F661758-dysaresth-ekseliksh-gia-ton-petro-filippidh-se-kindyno-h-perioysia-toy-ti-symbainei&integrationId=eexbs14jxwy5uh6&playlistId=v-ceztp6710881-st&playlistIndex=0

“Πιστεύω χρίζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, βοήθειας και τιμωρίας”

Συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και στον Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε πρόσφατα η Βαλέρια Κουρούπη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε και στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Είχατε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Ναι, στο Εθνικό τρεις σεζόν και δεν είχα συναντήσει αυτήν του την πλευρά, ούτε καν την επιθετική του. Δούλεψα με έναν άνθρωπο πάρα πολύ συνεργάσιμο τότε. Βέβαια, το πρωταγωνιστικό δίδυμο τότε ήταν εκείνος και ο Γιάννης Μπέζος και υπήρχε μια γλυκιά σχέση μεταξύ τους.

Αν είχατε τον Πέτρο Φιλιππίδη μπροστά σας, τι θα του λέγατε;

Δεν θα του έλεγα τίποτα, γιατί νομίζω δεν θα έπαιρνα καμία απάντηση που θα με αφορούσε. Δεν είμαι ψυχίατρος, εδώ μιλάμε για μια διαταραχή προσωπικότητας και για έναν άνθρωπο που ούτε εκείνος δεν ξέρει το «γιατί» τα έκανε όλα αυτά. Πιστεύω χρίζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, βοήθειας και προφανώς τιμωρίας. Ας τον ρωτούσε ένα ψυχίατρος, μήπως έβγαζε κάποιο συμπέρασμα.

Βαλέρια Κουρούπη για Φιλιππίδη
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ