ΔΙΑΦΟΡΑ

Η ασφάλεια του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Καλύμνου

Άλλο ένα έργο πνοής για την βελτίωση του επαρχιακού δικτύου σε ένα από τα μεγάλα νησιά της Δωδκεανήσου, αποτελεί η ‘Βελτίωση Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου νήσου Καλύμνου.
Πρόκειται για επεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν σε τμήματα μειωμένης οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου της νήσου Καλύμνου, συνολικού μήκους 2.780 μέτρων.
Βασικός και νευραλγικός στόχος ήταν η αναβάθμιση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας για τους διερχόμενους και όσους χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο.
Το έργο εξυπηρετεί πλέον, τόσο τους περίπου 30.000 μόνιμους κατοίκους της Καλύμνου, όσο και τους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι παρεμβάσεις ήταν απαραίτητες και απολύτως αναγκαίες καθώς λόγω της κίνησης που υπήρχε στο επαρχιακό δίκτυο, σημειώνονταν πολλά τροχαία ατυχήματα ενώ εξασφαλίστηκε και η ασφαλής διέλευση οχημάτων, αυτοκινήτων και πεζών.
Αναλυτικά τα έργα και οι παρεμβάσεις
Τα έργα που εκτελέσθηκαν αφορούσαν εργασίες για τη σήμανση – ασφάλιση της οδού, όπως: διαγράμμιση οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή, τοποθέτηση μονίμων ανακλαστήρων οδοστρώματος, τοποθέτηση νέων μονόπλευρων χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας οδού, συντήρηση και επισκευή υφιστάμενων χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας οδού, τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης (ρυθμιστικές και επικινδύνων θέσεων) και τοποθέτηση καθρεπτών οδικής κυκλοφορίας, καθώς και την συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής τους, όπως βελτίωση υφιστάμενων επικλήσεων οδού, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα μη ολισθηρή και επισκευή φθορών οδοστρωμάτων.
Πού έγιναν οι εργασίες
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στα εξής τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Καλύμνου, αναλυτικά:
1. Πόθια – Χώρα – Πάνορμος – Καμάρι
2. Εμπορειός – Σκάλια – Αργινώντα – Καστέλι
3. Πόθια – Βαθύ
Προϋπολογισμός και χρηματοδότηση
Το έργο ‘Βελτίωση Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου νήσου Καλύμνου είχε προϋπολογισμό 450.000,00 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 50% από Εθνικούς Πόρους. Η συνδρομή Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ανήλθε στις 225.000,00 ευρώΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ