ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Χρύσα Ρουμελιώτη παραιτήθηκε μόνο από το ρεπορτάζ της Προεδρίας – Η διευκρίνιση και η απάντηση της ΕΡΤ

Μένει στην ΕΡΤ αλλά όχι στο ρεπορτάζ της Προεδρίας η Χρύσα Ρουμελιώτη. Η ίδια έδωσε διευκρινίσεις με δεύτερη ανάρτηση, ενώ θέση πήρε και η Δημόσια Τηλεόραση.

Θέμα συζήτησης στα δημοσιογραφικά γραφεία και όχι μόνο έγινε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (25.07.2022) η ανάρτηση της Χρύσας Ρουμελιώτη περί παραίτησής της. Όλοι πίστεψαν πως παραιτείται από την ΕΡΤ, αφού στην ανάρτησή της έγραφε για τίτλους τέλους, για παρεμβάσεις και για βιβλίο που άνοιξε το 1989 (σ.σ. όταν εντάθηκε στο δυναμικό της Δημόσιας Τηλεόρασης) και κλείνει σήμερα.

Τελικά, η Χρύσα Ρουμελιώτη παραιτείται αλλά όχι από την ΕΡΤ. Θα σταματήσει να καλύπτει το ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας αλλά, εκείνη τουλάχιστον, δεν αποκάλυψε τους λόγους.

Στην πρώτη της ανάρτηση είχε κάνει λόγο για «επιφανείς», που «αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν». Και για «βράχους, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου», που δεν υπάρχουν πια για να «σπάνε» τα κύματα των παρεμβάσεων.

Στη νέα της ανάρτηση, η Χρύσα Ρουμελιώτη διευκρίνισε ότι η παραίτηση αφορά μόνο στο ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας και όχι στην ΕΡΤ, την οποία «έχω υπηρετήσει με θυσίας και αίσθηση χρέους» και γιατί ΕΡΤ είναι οι άνθρωποί της «εργαζόμενοι στην πλειονότητα τους όπως εγώ».

«ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ αφορά το ρεπορτάζ της προεδρίας της Δημοκρατίας.

ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΤ.

Την οποία έχω υπηρετήσει με θυσίες και αίσθηση χρέους, όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης. Η ΕΡΤ είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στο πέρασμα των χρονων. Είναι εργαζόμενοι στην πλειονότητα τους όπως εγώ».

Η δεύτερη ανάρτηση

Και η πρώτη

Η απάντηση της ΕΡΤ

Θέση στο θέμα που προέκυψε μετά την πρώτη ανάρτηση της Χρύσας Ρουμελιώτη πήρε και η ΕΡΤ. Όπως ανέφεραν πηγές της Δημόσιας Τηλεόρασης, ούτε η δημοσιογράφος υπέβαλε την παραίτησή της ούτε και της ζητήθηκε να αποχωρήσει από το ρεπορτάζ.

Την ενημέρωσαν, αναφέρει η ΕΡΤ, ότι λόγω των αυξημένων απαιτήσεων από την λειτουργία του νέου καναλιού ertnews, διαπιστεύτηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας και δεύτερος πολιτικός συντάκτης και εκείνη αποφάσισε να αποχωρήσει από το ρεπορτάζ.

Το σχόλιο της ΕΡΤ

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγουν μια προσωπική δημοσίευση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ κ. Χρύσας Ρουμελιώτη διευκρινίζονται τα εξής: η κυρία Ρουμελιώτη ουδέποτε υπέβαλε την παραίτηση της από την ΕΡΤ Α.Ε, αλλά εξέφρασε την επιθυμία της να μην καλύπτει στο εξής δημοσιογραφικά την Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν της γνωστοποιήθηκε ότι στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ έχει διαπιστευθεί και δεύτερος πολιτικός συντάκτης- εξέλιξη απολύτως απαραίτητη λόγω των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται από τη λειτουργία του νέου ενημερωτικού καναλιού Ertnews. Σε κάθε περίπτωση, ουδέποτε ζητήθηκε από την κυρία Ρουμελιώτη να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ