ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Common Seas μας προτρέπει να   #ΠίνουμεΝερόΒρύσης στην Πάρο και η Attica Group ταξιδεύει τα καλά νέα σε όλο το Αιγαίο!

 

Η καμπάνια τρέχει στα πλοία της Attica Group, όπου προβάλλονται βίντεο animation που παροτρύνουν το κοινό να επιλέγει σταθερά το νερό του δικτύου ύδρευσης του νησιού.

Μια ευρηματική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα του καλοκαιριού στα πλοία της Attica Group που εκτελούν τα δρομολόγια από και προς την Πάρο. Υπό τον τίτλο «#ΠίνουμεΝερόΒρύσης», η καμπάνια της Common Seas ενημερώνει το επιβατικό κοινό των Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways για την απόλυτη καταλληλότητα του νερού που παρέχει το δίκτυο ύδρευσης της Πάρου και παρακινεί τους ταξιδιώτες να το επιλέξουν.

Το νερό βρύσης της Πάρου είναι όχι μόνο ασφαλές για πόση, αλλά και υψηλής ποιότητας καθώς υπερβαίνει τις προδιαγραφές της Ε.Ε., κάτι που μόλις τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτουν κάτοικοι και επισκέπτες. Και αυτό χάρις στη λαμπρή δουλειά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Πάρου (ΔΕΥΑΠ) που φροντίζει για τη συντήρηση του δικτύου και πραγματοποιεί εξαντλητικές δοκιμές με συνεχείς ελέγχους στο νερό του νησιού. Αλλά και φυσικά, χάρις και στις παρεμβάσεις της Common Seas, της διεθνούς μη κερδοσκοπικής επιχείρησης που δρα στην Ελλάδα και έχει ως αποστολή της την ταχεία και δραστική μείωση της ρύπανσης που προκαλείται από τα πλαστικά απορρίμματα σε όλο το υδάτινο φάσμα.

Στη δίγλωσση καμπάνια (ελληνικά και αγγλικά), που απαρτίζεται από πέντε (5) animation βίντεο τα οποία προβάλλονται στις οθόνες που βρίσκονται μέσα στα πλοία, οικείοι και φιλικοί χαρακτήρες περνούν με ευχάριστο τρόπο το μήνυμα της καταλληλότητας του νερού της Πάρου, την τεράστια επιβάρυνση που προκαλεί στο περιβάλλον η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού σε πλαστικά μπουκάλια αλλά και τους κίνδυνους που εγκυμονεί για την υγεία, καθώς μικροσωματίδια πλαστικού έχουν ανιχνευθεί στο ανθρώπινο αίμα! Ένα αγόρι, ένα κορίτσι, μια γιαγιά και ένα γατάκι δίνουν με έξυπνο τρόπο απαντήσεις και αιτιολογούν γιατί αξίζει να πίνουμε το νερό της Πάρου.

Δυστυχώς, τα πλαστικά αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα απορρίμματα στις παράκτιες περιοχές, ενώ ειδικά στην Πάρο, πριν από τις ενέργειες της Common Seas καταναλώνονταν περί τα 4,5 εκατομμύρια μπουκάλια νερού! Ευτυχώς, κάτι δείχνει να αλλάζει με όλο και περισσότερους ανθρώπους στο νησί να πίνουν νερό από τη βρύση και να χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία (παγούρια).

Η συνεργασία της Common Seas με την Attica Group αποσκοπεί στο να ταξιδέψει την είδηση της καταλληλότητας του νερού βρύσης σε κάθε επισκέπτη του νησιού, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν προέρχεται και να τον παροτρύνει σε αλλαγή συνηθειών. Σταθερά, άλλωστε, η Attica Group, ένας Ελληνικός Ναυτιλιακός Όμιλος με στόλο 35 υπερσύγχρονων πλοίων και διεθνή παρουσία, εκτός από πρωτοπόρος στην επιβατηγό ναυτιλία, αναπτύσσει στρατηγικά πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για τον Άνθρωπο και το περιβάλλον, στο παρόν και στο μέλλον.

 

Σχετικά με την Common Seas
H Common Seas είναι μια κοινωνική μη κερδοσκοπική επιχείρηση που ιδρύθηκε από τους Αντώνη και Φίλιππο Λαιμό και τη Jo Royle, με αποστολή της την ταχεία και σημαντική μείωση της ρύπανσης των πλαστικών απορριμμάτων σε όλο το υδάτινο φάσμα (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια). Για να το πετύχει αυτό προσεγγίζει το θέμα μέσα από μια νέα και σφαιρική πολιτική, επενδύοντας στην κυκλική οικονομία και στην αλλαγή της γενικότερης κουλτούρας του τρόπου που χρησιμοποιούμε και διαχειριζόμαστε το πλαστικό. Δρα σε Μαλδίβες, Ινδονησία και Ελλάδα, όπου μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα Clean Blue Paros σχεδιάζει και υλοποιεί λύσεις που μειώνουν σημαντικά τη ρύπανση από το πλαστικό στο νησί της Πάρου. Το Clean Blue Paros αποτελεί καρπό συνεργασίας της Common Seas, του Δήμου Πάρου και της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων WATT, τοπικών επιχειρήσεων, συλλόγων και εθελοντών.

###

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την OUTSTAND COMMUNICATIONS,

Μαριτίνα Παπασάββα, m.papasavva@outstand.gr  210 8089389

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ