ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Η Δωδεκανησιακή κοινωνία δεν επιτάσσεται κκ. Μητσοτάκη και Χατζημάρκο»

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπροστά στα αδιέξοδά της, με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο επιβάλλει τη μετατροπή των 5 νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε τεράστια στρατόπεδα-φυλακές.

Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να μην έρθει σε αντιπαράθεση με την εκλογική της πελατεία και τους αυτοδιοικητικούς της στην ηπειρωτική Ελλάδα, δημιουργεί με την πρόσφατη ΠΝΠ ένα εφιαλτικό τοπίο τόσο για τους επί μήνες εγκλωβισμένους πρόσφυγες όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

Οι προεκλογικές της υποσχέσεις στους κατοίκους των νησιών μας μετατράπηκαν σε περιφρόνηση, εγκατάλειψη και αυταρχισμό.

Αγνοεί με προκλητικό τρόπο τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και με απολυταρχικές λογικές “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” προχωρά στην υλοποίηση του απάνθρωπου και εγκληματικού της σχεδίου, αρνούμενη πεισματικά τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς την ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας, όπως συνέβαινε την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον δεν θυμόμαστε, βιώνουμε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος.

«Συγχαρητήρια» κ. Μητσοτάκη και λοιποί αυλικοί, καταφέρατε την προσφυγική κρίση της Ευρώπης να την κάνετε ανθρωπιστική σε 5 νησιά του Αιγαίου.

Δυστυχώς σε αυτόν τον καταστροφικό για τα νησιά μας σχεδιασμό η κυβέρνηση βρίσκει σύμμαχό της την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Χατζημάρκος και η παράταξή του, φορώντας το κομματικό τους κοστούμι, συντάσσονται και γίνονται ένθερμοι υποστηρικτές της μετατροπής Κω και Λέρου σε νησιά-φυλακές, αδιαφορώντας για τις εκρηκτικές καταστάσεις που θα δημιουργηθούν σε αυτά τα δύο νησιά. Είναι το μακρύ χέρι επιβολής στις τοπικές κοινωνίες του καθεστώτος της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη.

Κ. Χατζημάρκο, η κοινωνία του Νοτίου Αιγαίου σας ψήφισε για να την υπηρετείτε, όχι για να σας υπηρετήσει με τέτοιο τρόπο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε πως η κυβέρνηση άμεσα πρέπει

– να ξεκινήσει την αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, σε χώρους φιλοξενίας που να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια

– να αυξήσει με επάρκεια το στελεχιακό δυναμικό της Υπηρεσίας Ασύλου (διερμηνείς, επιτροπές προσφυγών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού)

– να μεριμνήσει για την εύρυθμη λειτουργία των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης ανά νησί, χωρίς να υλοποιήσει το σχέδιο – έκτρωμα μετατροπής τους σε τριτοκοσμικές φυλακές

– να εντείνει τις πιέσεις και να επαναφέρει το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

– να απαιτήσει έμπρακτη αλληλεγγύη, σε ανθρώπινο δυναμικό και υλική υποδομή, από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Γραφείο Τύπου.-

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ