ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η εικαστικός Ευαγγελία Αρτίκη συστήνεται με… «Κοχύλια»

Την πρώτη της έκθεση ζωγραφικής με το γενικό τίτλο «Κοχύλια» παρουσιάζει στο κοινό η εικαστικός Ευαγγελία Αρτίκη και ταυτόχρονα συστήνεται ως καλλιτέχνης με μια σειρά έργων σινικής μελάνης που αποτυπώνουν τον τρόπο με τον οποίο η φύση χτίζει τα σπίτια αυτών των μοναδικών πλασμάτων της θάλασσας.

Κοχύλια και όστρακα από κάθε γωνιά του πλανήτη συναθροίζονται μπροστά στα μάτια των θεατών και αποκαλύπτουν τη μοναδική δομή τους. Η Ευαγγελία Αρτίκη, με την καλλιτεχνική της ματιά εντοπίζει την αρχιτεκτονική που κρύβεται μέσα τους, τη μεγεθύνει, την αναδεικνύει και την παρουσιάζει σχεδόν ανάγλυφη ενώπιον των θεατών. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι ικανό να αφοπλίσει ακόμα και τις πιο αρματωμένες σκέψεις.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πνευματικό κέντρο «Ιωάννης Βολονάκης», της Σύμη και θα συνεχιστεί μέχρι τις 20 Αυγούστου 2022.

Ξεχωριστή νότα στο χώρο δίνει το πιάνο του λάτρη της Σύμης και δημοσιογράφου Γιάννη Διακογιάννη. Επισκέπτες και επισκέπτριες, μυημένοι και μυημένες στις αρχές της μουσικής, κάθονται στο σκαμπό και συνοδεύουν τις εικαστικές δημιουργίες με την αρμονία που ταιριάζει στις εικόνες του μεγαλείου της φύσης.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ