ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Έκθεση της Κρεμαστής, παράδειγμα για όλη την Ελλάδα!

Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής Ρόδου και κυρίως του αντιδημάρχου κ. Τάσου Σπανού, απέδωσαν καρπούς και φέτος, κατάφερε η Ρόδος να μην χάσει τον θεσμό της Έκθεσης της Κρεμαστής.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, η 55η Έκθεση Κρεμαστής, έγινε πράξη και αποτέλεσε ίσως την μοναδική έκθεση με τέτοιο χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Είναι άλλωστε γνωστό, πως για φέτος ανάλογες εκθέσεις έχουν αναβληθεί.

Η Έκθεση της Κρεμαστής άνοιξε τις πύλες της στις 7 Αυγούστου και χτες, ήταν η τελευταία ημέρα, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020.

Το πείσμα των ανθρώπων που δεν ήθελαν να χαθεί ο θεσμός, ο οποίος έκλεισε 55 ολόκληρα χρόνια, έφερε καρπούς.

Όλα τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν στο ακέραιο, δίδονταν προστατευτικές μάσκες, υπήρχαν παντού αντισηπτικά, γινόταν θερμομέτρηση, πραγματοποιούνταν απολυμάνσεις συστηματικά των περιπτέρων και των χώρων με ειδικό συνεργείο, υπήρχε ιατρείο ενώ τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία του Γιώργου Κουσκούση που ανέλαβε την φύλαξη της Έκθεσης ήταν άψογη στα καθήκοντα της και με προσωπικό άρτια καταρτισμένο. Δεν  έμπαινε κανένας επισκέπτης μέσα στο χώρο της Έκθεσης χωρίς να γίνει θερμομέτρηση και χρήση μάσκας.

Η “ψυχή» της Έκθεσης ήταν ο διοργανωτής κ. Δημήτρης Συλιβάκης και η εταιρεία του ΑΝΟΔΙΚΟ ΠΛΆΝΟ , ο οποίος ευχαριστώντας κατ’ αρχήν τους επισκέπτες και την δημοτική αρχή, ανέφερε:

«Καταφέραμε να μην χάσουμε τον θεσμό αυτόν. Με την βοήθεια του Δήμου Ρόδου και του ιδίου του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, του ΔΟΠΑΡ του Αντιδημάρχου κ Σπανού του τοπικού συμβουλίου Κρεμαστής και του φιλανθρωπικού Συλλόγου Κρεμαστής Παναγία η Ελαιημονήτρια πραγματοποιήσαμε την Έκθεση Κρεμαστής. Ήταν ίσως, το μοναδικό πολιτιστικό γεγονός με τέτοιο χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που ισχύουν, σε όλη την Ελλάδα. Φέτος, συμμετείχε μόνον το 30% από τους εκθέτες που έρχονται κάθε χρόνο. Στην Έκθεση συμμετείχαν εκθέτες από την Κρήτη, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τοπικοί παραγωγοί. Προσπαθήσαμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, τηρήσαμε όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας και τα καταφέραμε. Οι Ροδίτες, μας επισκέφθηκαν και παρά τους περιορισμούς, ήρθαν στην Έκθεση όπως κάθε χρόνο. Με την ευχή, η επόμενη Έκθεση της Κρεμαστής να γίνει υπό κανονικές συνθήκες» ανέφερε ο κ. Συλιβάκης.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, στο μήνυμά του εξήρε την Έκθεση Κρεμαστής «η οποία στην πορεία των χρόνων έχει πλέον καταξιωθεί ως κορυφαίος εκθεσιακός θεσμός του νησιού μας. Γι αυτό και ο Δήμος Ρόδου αναγνωρίζοντας αυτή τη διαχρονική προσφορά, στηρίζει έμπρακτα τη φετινή διοργάνωση που πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον  μεγάλων  δυσκολιών και προκλήσεων. Από εδώ, την 55η Έκθεσης Κρεμαστής, οι Ροδίτες  εκπέμπουμε  ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα: Με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του τόπου μας, με κοινή προσπάθεια και συνεργασία,  μπορούμε να βγούμε όλοι μαζί νικητές μέσα από τις πρωτοφανείς δυσκολίες που βιώνουμε. Η Ροδίτικη ψυχή όμως δεν τα παρατάει ποτέ» όπως είχε υπογραμμίσει στο μήνυμά του.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ