ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Η Ελλάδα ανοίγει για τους Βρετανούς από 1η Ιουλίου» – Επικράτησε η λογική στην κυβέρνηση μετά τη διεθνή κατακραυγή

 

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων προσπάθησε να μπλοκάρει την απόφαση!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times φαίνεται πως η λογική επικράτησε και η κυβέρνηση θα ανοίξει τα σύνορα με τη Μεγάλη Βρετανία από 1η Ιουλίου χωρίς οι Βρετανοί τουρίστες να αναγκάζονται να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα.

Φαίνεται πως η διεθνής κατακραυγή και οι αντιδράσεις στον προκλητικό & ακατανόητο κατάλογο με τις 29 χώρες που δημοσίευσε το υπουργείο Τουρισμού καθ’ υπόδειξη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ανάγκασε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση.

Από τον κατάλογο λείπουν χώρες όπως η Μ.Βρετανία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, οι οποίες απείλησαν με αυστηρά αντίποινα τους Έλληνες πολίτες.

Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα με τη Μ.Βρετανία έπρεπε να περάσει πρώτα από την Επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία προσπάθησε να την μπλοκάρει!

Είναι φανερό πλέον έχουν δοθεί υπερεξουσίες στην επιτροπή, που υπερβαίνουν τον ρόλο της.

Μόλις χθες μέλη της επιτροπής απείλησαν με μαζικά lockdown τα ελληνικά νησιά σε περίπτωση που εντοπιστούν μερικά κρούσματα και καταστροφολογούσαν!

Το δημοσίευμα των FT αναφέρει ότι τα αεροδρόμια της Ελλάδας θα είναι ανοιχτά από την 1η Ιουλίου σε διεθνείς πτήσεις – συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών – με τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο σε όσους έρχονται.

Αξιωματούχος της Αθήνας είπε ότι υπήρξε «έντονη» συζήτηση με τη συμβουλευτική επιτροπή επιδημιολόγων της κυβέρνησης σχετικά με το εάν θα επιτραπεί στους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου να εισέλθουν στη χώρα από την 1η Ιουλίου ή να περιμένουν μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των βρετανικών λοιμώξεων.

«Αποφασίσθηκε να ανοίξουν τα σύνορα ταυτόχρονα για όλους και να μην γίνονται διακρίσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας μετά τη Γερμανία», είπε. Πάνω από 3 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, αναφέρει το δημοσίευμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ