ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά: Η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο

Η Ελλάδα σε βαθύ κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησε σήμερα την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛΦώφη Γεννηματά. Στο Α’ Νεκροταφείο υπό τον ήχο χειροκροτημάτων και του Πένθιμου Εμβατηρίου έγινε η ταφή της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ δίπλα στον πατέρα της.

Υπενθυμίζουμε πως μετά το λαϊκό προσκύνημα και την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, ακολούθησε η πομπή προς τη Βουλή και στη συνέχεια έως το Α’ Νεκροταφείο. Ο κόσμος καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής χειροκροτούσε, φωνάζοντας «Αθάνατη».

Δίπλα της σε αυτήν την τελευταία διαδρομή βρέθηκαν τα παιδιά της, ο σύζυγός της και η αδελφή της μαζί με περίπου 300 άτομα που συνόδευσαν τη Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά Νεκροταφείο

Φώφη Γεννηματά: Η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο

Με βάση το πρωτόκολλο -η κηδεία της Φώφης Γεννηματά έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού- την ώρα της ταφής αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές και εννέα στρατιώτες έριξαν από τρεις πυροβολισμούς στον αέρα. Η σημαία που κάλυπτε το φέρετρό της παραδόθηκε στον σύζυγό της και τα παράσημα στα τρία της παιδιά.

Με ένα λουλούδι την αποχαιρέτησαν οι δικοί της άνθρωποι, αλλά και άνθρωποι του πολιτικού χώρου όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Τασούλας.

Νωρίτερα, επικήδειους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας και εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά τα παιδιά της Γιώργος, Κατερίνα και Αιμιλία.

Πομπή Γεννηματά

Πομπή της Φώφης Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά πομπή

Γεννηματά πομπή νεκροταφείο

Φώφη Γεννηματά κηδείαΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ