ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στους top καλοκαιρινούς προορισμούς σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία οι καλοκαιρινές κρατήσεις τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του TDA.

Ο Ιούνιος του 2022 σημείωσε άνοδο στις τρέχουσες καλοκαιρινές διακοπές σε ταξιδιωτικά πρακτορεία, την τελευταία στιγμή, με την χώρα μας να βρίσκεται στους έξι κορυφαίους προορισμούς.

Το 57% των πωλήσεων του μήνα ήταν για διακοπές τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Ο Αύγουστος μάλιστα ο κορυφαίος μήνας της φετινής καλοκαιρινής περιόδου που ξεπερνά σε κρατήσεις τα προ πανδημίας επίπεδα.

Επίσης και οι φθινοπωρινές διακοπές τον Οκτώβριο κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ως μήνας ταξιδιού, ο Οκτώβριος είναι μόλις 5% πίσω.

Συνολικά, οι κρατήσεις τον Ιούνιο παρουσιάζουν σημαντικά υψηλότερη ανάπτυξη από τον συγκρίσιμο μήνα πριν από τον κορωνοϊό το 2019, στο 54%.

Η Ελλάδα ανάμεσα στους top καλοκαιρινούς προορισμούς σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Οι μεσογειακοί προορισμοί είναι οι πιο δημοφιλείς φέτος το καλοκαίρι. Συνολικά σημείωσαν άνοδο 7% σε σχέση με το 2019, με τις Βαλεαρίδες Νήσους να επιστρέφουν τώρα στην αναπτυξιακή πορεία κατά 3%, ακολουθώντας την Ελλάδα, την Τουρκία και την Αίγυπτο.

Οι έξι προορισμοί με τις μεγαλύτερες πωλήσεις -Ισπανία, Τουρκία, Ελλάδα, Αίγυπτος, Ιταλία και Πορτογαλία- αντιπροσωπεύουν το 77% των καλοκαιρινών κρατήσεων μέχρι σήμερα.

tourismtoday.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ