ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η εμπορική κίνηση στα «ανοικτά» πλέον καταστήματα στην Κάλυμνο

Μετά από 44 ημέρες που ήταν κλειστό, «άνοιξε» με προϋποθέσεις   την Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο στο νησί της Καλύμνου.

την Τετάρτη 6 Απριλίου 2021, δεύτερη ημέρα που επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο στο νησί ο φακός του kalymnos-news.gr έκανε μία βόλτα σε κάποια καταστήματα και συνομίλησε με το προσωπικό.

Όλοι οι καταστηματάρχες δήλωσαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το καταναλωτικό κοινό, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα υπάρξει κανονικότητα και έδωσαν την ευχή να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Να θυμίσουμε ότι με βάση τα ισχύοντα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away), με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και με χρονικό περιορισμό (ώρες).

Συγκεκριμένα, οι πολίτες για να ψωνίσουν θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους στο 13032 προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού. Το SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως.

Επίσης παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός, μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ