ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η γιατρός που ντόπαρε τον Ντίνο Μήτογλου πλάσαρε… θεραπείες με θαυματουργά φάρμακα από τη Ρωσία

 

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η επωνυμία της εταιρείας, στη Γλυφάδα, που είχε ιδρύσει η μικροβιολόγος η οποία ντόπαρε με παράνομες ουσίες τον μπασκετμπολίστα Ντίνο Μήτογλου, όπως και η απατηλή της δράση με την οποία ξεγέλασε πλήθος διασήμων, πλασάροντας δε και… θαυματουργό φάρμακο από τη Ρωσία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες των Αρχών, η εταιρεία είχε την επωνυμία «ACT IV ΙΤΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IΚΕ», με αντικείμενο τις υπηρεσίες «ιατρικής βιοπαθολογίας».

Όπως διαπιστώθηκε, ακόμη, η μικροβιολόγος χορηγούσε σκευάσματα με παράνομες ουσίες και σε άλλους επώνυμους αθλητές, μοντέλα και παρουσιαστές.

Η εταιρεία λειτουργούσε από τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο επρόκειτο για επιχείρηση-φάντασμα καθώς δεν υπήρχε στη διεύθυνση που είχε δηλωθεί.

Εντοπίστηκε, όμως, ιστοσελίδα στο περιεχόμενο της οποίας παρουσιάζονται ενδοφλέβιες θεραπείες και μάλιστα σε ένα σημείο της διακρίνονται και τα ονόματα γνωστών αθλητών που φέρονται να έχουν χρησιμοποιήσει τις εν λόγω θεραπείες.

Από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, προκύπτει ότι η γιατρός προμηθευόταν χωρίς να πληρώνει τα ύποπτα σκευάσματα για να μπορεί να εκδίδει εικονικές συνταγές σε ΑΜΚΑ ασφαλισμένων, τα οποία, σύμφωνα με την δικογραφία, τα μεταπωλούσε και τα έδινε στους πελάτες της, ζημιώνοντας και τον ΕΟΠΠΥ.

Στην επιτόπια έρευνα των Αρχών, στο χώρο της εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία και εστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση.

Η μικροβιολόγος, που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, είναι αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, για ψευδή βεβαίωση, επιβλαβή φάρμακα και απάτη.

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε μετά την καταγγελία του Ντίνου Μήτογλου που ανέφερε στις Αρχες ότι επισκεπτόταν την ιατρό παθολόγο-μικροβιολόγο από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022, προκειμένου να του δίνει φαρμακευτικά σκευάσματα – «θεραπείες», για τα οποία η κατηγορούμενη ιατρός τον είχε διαβεβαιώσει ότι αποτελούνται αποκλειστικά από βιταμίνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά.

Είχε υποστηρίξει, δε, ότι «ήταν απολύτως ασφαλή υπό το πρίσμα των κανονισμών του αντιντόπινγκ» και «ουδεμία απαγορευμένη ουσία περιέχονταν σε αυτά».

Μάλιστα, δισκία τα είχε αποκαλέσει «θαυματουργά φάρμακα από τη Ρωσία». Όμως, τον Μάρτιο του 2022 ο Μήτογλου υποβλήθηκε σε τεστ αντιντόπινγκ και βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία μεθανδιενόνη (μεθανδροστενολόνη), η οποία τυποποιείται στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών του Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, με αποτέλεσμα ο αθλητής να τιμωρηθεί με αποκλεισμό.

protothemaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ