ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Η γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών για την την αποτροπή της ενδοοικογενειακής βίας”

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα ήταν σήμερα καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε τις εξελίξεις μετά την εξιχνίαση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά. https://www.youtube.com/watch?v=D6m0DSKo8Xc

Ø Το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά είναι μία γυναικοκτονία και έτσι πρέπει να αναφερόμαστε σε αυτό

«Για τη λύση αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και παράλληλα πρέπει να διαχωρίσουμε από την ΕΛΑΣ τα συνδικαλιστικά «παπαγαλάκια» και να καταδικάσουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις στις οποίες έχουν προβεί από χθες».

«Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η ενδοοικογενειακή βία και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, αφορούν σε ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα: τις γυναικοκτονίες και τη βία κατά των γυναικών. Έχει σημασία, αυτού του είδους τα εγκλήματα να τα ονομάζουμε γυναικοκτονίες, ώστε να υπογραμμίζουμε το πρόβλημα και να μην ξεχνάμε αυτές τις περιπτώσεις».

«Δυστυχώς οι συνθήκες που οδηγούν σε αυτά τα εγκλήματα δεν έχουν αντιμετωπισθεί συνολικά. Για αυτό το λόγο πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, μαζί με τους πολίτες, που αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κοινωνικού ζητήματος, να εργασθούν ώστε να εξαλειφθούν οι ρίζες αυτού του φρικτού κοινωνικού φαινομένου. Η οργανωμένη Πολιτεία πρέπει να το αντιμετωπίσει με νομοθετήματα και πράξεις, διεκδικώντας την πραγματική ισότητα».

Ø Στελέχη της ΝΔ μιλούν ξανά για το Νόμο Παρασκευόπουλου και τους ποινικούς κώδικες διχάζοντας την κοινωνία και εργαλειοποιώντας ένα άγριο έγκλημα

«Η ΝΔ και τα στελέχη της εργαλειοποίησαν το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοίδης, είχε βγει και στη Βουλή και μας έλεγε ότι για αυτήν την υπόθεση και για άλλες που μένουν ανεξιχνίαστες, και ότι δήθεν φταίει ο Νόμος Παρασκευόπουλου, εξαιτίας του οποίου δήθεν απελευθερώθηκαν 100 και ποινικοί».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει, ακόμη, από την Κυβέρνηση, απαντήσεις σχετικά το τι κάνει για την πάταξη της οργανωμένης εγκληματικότητας, η οποία βρίσκεται εκτός ελέγχου, και πληρωμένοι δολοφόνοι αλωνίζουν μέρα μεσημέρι σε γειτονιές. Ας αφήσουν στην άκρη τον Νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος να θυμίσω ότι δεν ισχύει πια, καθώς είχε όριο ισχύος ως το τέλος του 2018 και πρόκειται για έναν αποσυμφορητικό νόμο, που δεν επιβάλει δηλαδή ποινές. Ακόμη, να θυμίσω ότι οι ποινικοί κώδικες άλλαξαν επί ΝΔ, και η μόνη παρέμβαση που έκανε ήταν στο να προασπιστεί τους εγκληματίες με «λευκά κολάρα» και να υπάρξει άρση της κατάσχεσης της περιουσίας τους».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ