ΔΙΑΦΟΡΑ

Η κρυφή διαθήκη του Τράγκα: 230.000€ σε φιλανθρωπίες, τι αφήνει στον σωματοφύλακα και την οικιακή βοηθό του

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η διαθήκη του Γιώργου Τράγκα, η οποία δεν ήταν γνωστή έως τώρα και συντάχθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στο πριγκιπάτο του Μονακό.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, στον γιο του Γιάννη κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του, η τελευταία του σύζυγος, Μαρία Καρρά, παίρνει το 35% από αυτήν και ο άλλος του γιος, Φρειδερίκος -Φρέντι όπως τον αποκαλούν- έχει λαμβάνειν το 23% από όσα άφησε πίσω ο πατέρας του.

Η διαθήκη έσκασε σαν «βόμβα» στα χέρια των εμπλεκόμενων μελών της οικογένειας Τράγκα, που έχουν χωριστεί σχεδόν από την αρχή της υπόθεσης σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Στο πρώτο από κοινού συμπλέουν ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά, και στο άλλο ο Φρέντι, ο οποίος κληρονόμησε ένα ποσοστό που είναι σημαντικά πιο κάτω από τη νόμιμη μοίρα (33%) που δικαιούταν.

Μετρητά ύψους 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στη διαθήκη γίνεται λόγος και για μετρητά ύψους 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, όπως όρισε ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του.

Η ύπαρξη της χειρόγραφης διαθήκης άλλαξε άρδην τα μέχρι τώρα δεδομένα της υπόθεσης, αφού ορίζει ρητά τι έχει λαμβάνειν ο κάθε δικαιούχος από την τεράστια περιουσία σε ακίνητα και μετρητά που άφησε πίσω του ο εκλιπών.

Σε κάποια από τις 15 σελίδες της διαθήκης, ο εκλιπών επισημαίνει ότι δεν θέλει να υπολογιστούν σε αυτήν περιουσιακά στοιχεία που είχε δωρίσει εν ζωή στον γιο του Γιάννη και την Τρίτη σύζυγό του, στα οποία δικαιωματικά ο Φρέντι θα μπορούσε να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο.

Μάλιστα, ο Γιώργος Τράγκας επέλεξε να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και θεσμούς.

Στην εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία 30.000 ευρώ, ενώ 50.000 ευρώ πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Στη διαθήκη του επίσης περιλαμβάνει ανθρώπους που ήταν δίπλα του για πολλά χρόνια, όπως τον αστυνομικό, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξή του, ενώ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό άφησε και στην οικιακή του βοηθό.

 

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ