ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση εξετάζει χαλάρωση του αυστηρού lockdown: Τι αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα

 

Η εστίαση είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις για την χαλάρωση του lockdown θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Μετά το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών, η κυβέρνηση εξετάζει χαλάρωση του αυστηρού lockdown την επόμενη εβδομάδα.

Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως το λιανεμπόριο, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι εκείνη που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση πότε και πόσο πρέπει να χαλαρώσει το lockdown.

Ανά βδομάδα θα κρίνονται οι αριθμοί και η τελική εισήγηση θα βγαίνει κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων κάθε Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγει το λιανεμπόριο με μορφή που θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας, τα κομμωτήρια με αυστηρά μέτρα, τα βιβλιοπωλεία με φυσική παρουσία του πελάτη και τα ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

Οι τελικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από την κυβέρνηση. Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν συνεπάγεται και το άμεσο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων. Ειδικά για τη Γ’ Λυκείου και τα Γυμνάσια, η αναμονή θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες με ένα μήνα και οι μαθητές θα συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση.

Όσο για την εστίαση, είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

 

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του STAR

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ