ΔΙΑΦΟΡΑ

Η λύση στην ακρίβεια: 4 απλοί τρόποι για να δεις μείωση στο ρεύμα έως 60%

Ηλεκτρο-σοκ! Μπορεί να ήταν κλισέ και αναμενόμενο ότι τα ματάκια μας θα ματώνανε με ανάλογους απολύτως προβλέψιμους τίτλους ειδήσεων στα ρεπορτάζ για τις αυξήσεις στο ρεύμα, αλλά αυτή τη φορά ακόμη και τέτοιοι -δίχως την παραμικρή φαντασία και ταλέντο- συντάκτες δικαιώθηκαν. Κάτι που αντιληφθήκαμε όλοι λίγα ή και περισσότερα λεπτά αφότου ανοίξαμε τους λογαριασμούς μας.

Το ακριβές χρονικό διάστημα για τον καθένα ποικίλει, ανάλογα με το χρόνο που χρειάστηκαν οι διασώστες για να τον επαναφέρουν την ζωή, χρησιμοποιώντας εκείνη την συσκευή που σε τινάζει το ρεύμα και -τώρα που το σκέφτομαι- ελπίζω να λειτουργεί με μπαταρίες γιατί αλλιώς με τον επόμενο εκκαθαριστικό πάλι τα ίδια θα έχουμε…

Η λύση στην ακρίβεια: 4 απλοί τρόποι για να δεις μείωση στο ρεύμα έως 60%

Για να μην βρεθείτε, λοιπόν, κι εσείς στη θέση του κυρίου που βλέπετε στο παραπάνω στιγμιότυπο, ιδού 4 ιδέες για δώρα ιδέες για να δείτε μειώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος έως και 60%.

  1. Αρχίστε δίαιτα

Προφανώς ένα τόσο σοβαρό Μέσο όπως το yours truly δεν θα έκανε body shaming ή -για να το πούμε σε απλά ελληνικά- θα σας αποκαλούσε χοντρούς. Άλλωστε στόχος ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής δεν πάντα η απώλεια κιλών, αλλά στην περίπτωσή μας η ΜΗ απώλεια χρημάτων. Και για αυτό δεν προτείνουμε μια οποιαδήποτε δίαιτα, μα έναν συνδυασμό που θα σας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη σωτηρία από τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Πρωτοπορούμε με ένα κράμα μεταξύ Ζάετς και Ρότσα… Ώπα, άκυρο, αυτός ήταν ο Τζέισον Πόλακ. Πρωτοπορούμε με ένα κράμα μεταξύ ωμοφαγίας και paleo, δηλαδή της δίαιτας Παλαιολιθικής Εποχής. Με λίγα λόγια τρώμε μόνο ότι θα έτρωγαν οι αρχαίοι (αλλά πάρα μα πάρα πολύ αρχαίοι) πρόγονοί μας και τα μαγειρεύουμε όπως τα μαγείρευαν εκείνοι. Λεπτομέρεια: Δεν μαγείρευαν και προτιμούσαν να τα φάνε όλα al dente, που στην περίπτωσή μας σημαίνει ότι απλά έμπηγαν τα δόντια τους σε ζώντα ζώα μέχρι του σημείου που σταματούσαν να είναι ζώντα.

Η λύση στην ακρίβεια: 4 απλοί τρόποι για να δεις μείωση στο ρεύμα έως 60%

  1. Αφήστε τρίχα

Εφόσον ο Δαρβίνος είχε δίκιο, η ίδια η φύση οφείλει να δώσει την λύση. Οι μεγαλύτερης ηλικίας τριχωτοί φίλοι θα έχετε παρατηρήσει ήδη ότι κάθε επόμενη γενιά βγαίνει και με λιγότερη τρίχα. Και ορισμένοι τους οποίους φαίνεται ότι πήδηξε η θεωρία της εξέλιξης των ειδών και συνεχίζουν να φέρουν γούνα, αναγκάζονται να τρέχουν σε ειδικούς για αποτρίχωση, με διάφορες επίπονες (βλέπε κερί ή χαλάουα) ή δαπανηρές (βλέπε laser) μεθόδους. Εφόσον, όμως, η κατάσταση με την τιμή της κιλοβατώρας συνεχιστεί, τα ξεχνάμε όλα αυτά. Αφήνουμε μούσι (και οι γυναίκες), σταματάμε να ξυρίζουμε μασχάλες και για ακραίες καταστάσεις τύπου Brazilian δεν το συζητάμε καν. Κάθε τρίχα κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Στην μάχη κατά της ακρίβειας δεν μας περισσεύει καμία. Μπορεί αισθητικά το αποτέλεσμα να σας κάνει να μοιάζετε με Γέτι των Ιμαλαΐων που έχασε το δρόμο του και βρέθηκε στην Καλλιθέα, αλλά όταν εσείς θα ζεσταίνεστε χωρίς να χαλάτε φράγκο, τύποι και τύπισσες όπως η –συμπαθέστατη κατά τα άλλα- Αφροδίτη Λατινοπούλου που δεν τα γουστάρουν αυτά, θα τραβάνε τις τρίχες τους (όσες τους έχουν απομείνει) με τις αυξήσεις στο ρεύμα.

 

  1. Προτιμήστε τα μεγάλα σχήματα

Συμφωνούμε όλοι ότι κατά καιρούς έχουμε περάσει υπέροχα σε συμπαθητικές υπόγες όπου σερβίρονται αμφιβόλου ποιότητας πιάτα υπό τους ήχους επίσης συμπαθούς τύπου ο οποίος ταλαιπωρεί κάποιο μπουζούκι της κακιάς ώρας, με φωνή που κάνει ακόμη και τον Ταμπάκη να μοιάζει Παβαρότι. Συνήθως μερικά κατρούτσα κοκκινέλι (πάντα από το «δικό μας», όπως υποστηρίζει το παιδί που σερβίρει) βοηθούν σε αυτό. Τίποτα, όμως, φίλοι μου δεν συγκρίνεται με τα μεγάλα μουσικά σχήματα και τις υπερπαραγωγές σε συναυλίες, μπουζούκια και άλλους ανάλογους χώρους. Επίσης είναι γνωστό ότι δια της τριβής παράγεται θερμότης (Βιβλίο Φυσικής Β’ Γυμνασίου). Συνδυάζοντας αυτά τα δύο, μετατρέπουμε το σπίτι μας σε κοινόβιο, στη λογική του «όλοι οι καλοί χωράνε» ή αν δεν ανήκετε στο αντιεμβολιαστικό κίνημα «όλοι οι εμβολιασμένοι χωράνε».  Με αυτόν τον τρόπο μοιραζόμαστε τα έξοδα και επιδιώκουμε την συχνή μεταξύ μας επαφή ώστε να παραχθεί η απαραίτητη θερμότητα που θα μας γλιτώσει από την ανάγκη του καλοριφέρ. Κάποιοι θα την ονόμαζαν παρτούζα αλλά το παρόν κείμενο παίρνει αποστάσεις από τέτοιου τύπου φτηνούς χαρακτηρισμούς.

  1. Μεταναστέψτε

Παλιά και δοκιμασμένη λύση εδώ και δεκαετίες για τους κατοίκους της Ελλαδίτσας μας. Άλλωστε η φράση «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις κάποιον Έλληνα θα βρεις» μόνο τυχαία δεν είναι και μαρτυρά ότι σε περιόδους δύσκολες για το Γένος, πολλοί πήραν τον πούλο πήραν την δύσκολη απόφαση να αφήσουν την μαμά πατρίδα και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, αναζητάμε μια καλύτερη τιμή. Επισκεφθείτε, λοιπόν, το πιο κοντινό σε εσάς πρακτορείο ταξιδίων, επιλέξτε τον προορισμό της αρεσκείας σας και ζήστε σαν να είστε μαχητής ή διάσημος στο Survivor.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ