ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη ανησυχία του Σάκη Αρναούτογλου: «Δεν έχει υπάρξει τέτοιο ρεκόρ στα χρονικά, η θερμοκρασία…»

 

Η ανησυχία του Σάκη Αρναούτογλου για όσα προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή στον καιρό έχει εκφραστεί πάμπολλες φορές, με τον έμπειρο μετεωρολόγο να τοποθετείται εκ νέου.

Ο ίδιος πραγματοποίησε αναδημοσίευση μιας ανάρτησης, που αναφέρθηκε στα ρεκόρ θερμοκρασίας, που σημειώθηκαν σε Βαλκάνια και Αδριατική Θάλασσα, σημαίνοντας «καμπανάκι» κινδύνου για το μέλλον, με την Χριστίνα Σούζη να αναφέρεται στο νέο σύστημα που μας πλησιάζει ως προς τον καιρό στην χώρα μας.

Η ανάρτηση ανησυχίας του Αρναούτογλου

«Ρεκόρ ζέστης για Νοέμβριο σε Σλοβενία και Βοσνία Ερζεγοβίνη – Η πιο ζεστή ημέρα Νοεμβρίου στα χρονικά.

Εξαιρετικά ζεστές ημέρες (εως και πρωτοφανείς) βίωσε η Ευρώπη και κυρίως η Δυτική Ευρώπη όλο τον Οκτώβριο του 2022, καταγράφοντας θερμοκρασίες ρεκόρ εκτός εποχής.

Τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου 2022 το κύμα υψηλών θερμοκρασιών επηρέασε και τα Βαλκάνια, σημειώνοντας σημαντικά ρεκόρ σε Σλοβενία και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022, στη Μπάνια Λούκα τη 2η μεγαλύτερη πόλη της Βοσνίας σημειώθηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 29.1°C, τιμή που αποτελεί νέο εθνικό ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το Νοέμβριο. Το παλιό εθνικό ρεκόρ ζέστης για τον Νοέμβριο ήταν το 1996 με τιμή 27.6°C. Οι περισσότεροι σταθμοί της Βοσνίας κατέγραψαν την πιο ζεστή μέρα του Νοεμβρίου που έχει καταγραφεί ποτέ.

Επίσης, στη Σλοβενία και στην περιοχή του Τόπλιτσε την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022, σημειώθηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 26.2°C. Αυτή ήταν η θερμότερη μέρα του Νοεμβρίου που έχει καταγραφεί ποτέ στη Σλοβενία».

athensmagazine.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ