ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Μίκα Ιατρίδη επανεκλέχθηκε Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής

 

Σε ένα χρόνο κατατέθηκαν 13 νομοσχέδια του Υπουργείου Οικονομικών και έγιναν πάνω από 50συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Η Μίκα Ιατρίδη επανεκλέχθηκε Γραμματέας τηςΔιαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων τηςΒουλής στην οποία συζητούνται τα Νομοσχέδια του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, βουλευτές από όλα τα κόμματα ανανέωσαν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο της Βουλευτού Δωδεκανήσου.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εκλογής της, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου βουλευτές, που με τίμησαν ξανά με την εμπιστοσύνη τους.

Στο χρόνο που πέρασε, το Υπουργείο οικονομικών κατέθεσε, και ψηφίστηκαν, 13 νομοσχέδια, ενώ η Επιτροπή μας συνεδρίασε πάνω από 50 φορές.

Στα νομοσχέδια αυτά, μεταξύ άλλων, μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ, μειώθηκε η φορολογία στα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις και μειώθηκε σταδιακά ο ΦΠΑ.

Με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, το Υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε άμεσα και με σειρά νομοθετικών μέτρων αντιμετώπισε τις οικονομικές επιπτώσεις, παρεμβαίνοντας κάθε φορά με νέα νομοσχέδια, όποτε οι καταστάσεις το απαιτούσαν.

Η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων έχει να επιδείξει πλούσιο έργο για όλη την προηγούμενη κοινοβουλευτική σύνοδο. Έχουμε, τώρα, μπροστά μαςκαι άλλες προκλήσεις τις οποίες είμαι βέβαιη ότι θα τιςαντιμετωπίσουμε και με πολλή δουλειά θα τιςξεπεράσουμε».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ