12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους μαθητές να συνεχίσουν τις καταλήψεις!

Στην Ρόδο βρέθηκε την Παρασκευή, ο γραμματέας της Νεολαίας Σύριζα Σωτήρης Αλεξίου ο οποίος είχε επαφές με τα στελέχη της Νεολαίας στην Ρόδο, με στελέχη του κόμματος στην Νομαρχιακή Επιτροπή ενώ συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στράτο Καρίκη και επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

 

Σε συνέντευξη που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης, κ. Αλεξίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου για τα μέλη της Χρυσής Αυγής ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις καταλήψεις και καλεί τους μαθητές να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.

«Οι μαθητικές καταλήψεις αποτελούν για εμάς φάρο αντίστασης και μας δίνουν την ελπίδα ότι η νέα γενιά θα ξαναβγεί στο δρόμο. Οι μαθητές βίωσαν μία πολύ σκληρή καταστολή από το Υπουργείο Παιδείας στο προηγούμενο διάστημα, ίσως με ένα τρόπο που δεν έχουν αναβιώσει ξανά. Καλούμε τους νέους, όχι μόνο στη Ρόδο αλλά σε όλη την Ελλάδα, να συνεχίσουν τις αγωνιστικές διαδικασίες, να ξαναβγούν στο δρόμο, να διεκδικήσουν την προστασία της υγείας τους, μία ποιοτική εκπαίδευση, να διεκδικήσουν να μην αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε σχολεία, όπου δεν εφαρμόζονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας και δημιουργούνται συνθήκες υγειονομικής βόμβας» είπε.

Ο γραμματέας της Νεολαίας Σύριζα που είχε συνάντηση και με το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, είπε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τους εργαζόμενους επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά την κρίση με την πανδημία του κορωνοϊού και τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα στην αγορά εργασίας.

«Η κυβέρνηση πούλησε κυριολεκτικά την υγεία των πολιτών προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Παρόλο που άνοιξε ο τουρισμός, δεν αποτυπώθηκε στην τοπική κοινωνία, στο βιοτικό και εργασιακό επίπεδο των πολιτών. Αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα αυτή τη στιγμή, όπως μας τέθηκε από την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου μαζί με την αγωνία των πολιτών για το πώς θα επιβιώσουν τους επόμενους μήνες, ειδικά εδώ στη Ρόδο, όπου η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου βιοπορίζεται από τον τουρισμό ή από παράλληλα επαγγέλματα.

Η ΝΔ έχει επιλέξει να πετάξει στο περιθώριο την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, είτε πρόκειται για εργαζόμενους είτε για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Θέλει να δημιουργήσει ξανά μία μεγάλη στρατιά ανέργων ώστε να μπορούν στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν την ελληνική κοινωνία, τον κόσμο που θα βρίσκεται στην ανεργία», δήλωσε.

Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής είπε ότι έγινε πρώτο θέμα σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο αφού δημοσιογράφοι, πολιτικοί παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια την εξέλιξη της δίκης αλλά δεν είχε δοθεί η πραγματική διάσταση και η αναγκαία δημοσιότητα.

«Αυτές οι μέρες θα χαραχθούν βαθιά στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ως μέρες αντιφασιστικές, ως μέρες καταδίκης του ναζισμού και του φασισμού. Όταν μιλάμε για Χρυσή Αυγή, μιλάμε για νεοναζί γι αυτό και δικαίως τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θεώρησαν ότι είναι η μεγαλύτερη δίκη μετά την Δίκη της Νυρεμβέργης. Ωστόσο πρέπει να διαχωρίσουμε κατά πόσο υπάρχει χώρος για την Ακροδεξιά αλλά και για τέτοιου είδους μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ