ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει την καλλιτεχνική γέφυρα που ενώνει τη Ρόδο με το Παρίσι

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τράβηξε την αυλαία του Πολιτισμού, αυτή τη δεύτερη χρονιά της πανδημίας, μετά από την αναστολή που επέβαλε το προηγούμενο διάστημα, σε μία προσπάθεια να συνεχίσει, με ασφάλεια, το ισχυρό αποτύπωμα που είχε στις πολιτιστικές δράσεις τα χρόνια προ πανδημίας.

Η έμφαση δόθηκε σε έργα που παρουσιάζουν εξωστρέφεια και μπορούν να σχετιστούν με τον τουρισμό. Μεταξύ αυτών, είναι αδιαμφισβήτητα το Φεστιβάλ «Ευρωπαϊκή Πολυφωνία», κατά το οποίο, για δέκα συνεχόμενες ημέρες, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι μουσικής και τέχνης. Στο Φεστιβάλ δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να λάβει μέρος σε πολυάριθμα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες υψηλής αισθητικής, στις οποίες συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, προσφέροντας έναν καινούργιο τρόπο γνωριμίας του κοινού με την κλασική μουσική μέσα από την τέχνη.

Πρόκειται για μια σημαντική Ελληνογαλλική συνεργασία, που ξεκίνησε το 2019, στοχεύοντας κυρίως στην ανάδειξη της Ρόδου ως εξέχουσας καλλιτεχνικής πρωτεύουσας και στην εδραίωση της σαν έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς πολιτιστικού τουρισμού διεθνώς. Επίσης, κύριο μέλημα του φεστιβάλ αποτελεί η ανάπτυξη και η προώθηση της μουσικής στους νέους.

Στο 3ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας που πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, oι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πλούσιες δραστηριότητες όπως :

  • Συναυλίες που θα συμπεριλαμβάνουν το ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Γαλλικής χορωδίας Mikrokosmos«Η προέλευση του Κόσμου / The Origin of the World » και το πρόγραμμα  «Ελλήνων  Ήχος» της πειραματικής χορωδίας του δήμου Ρόδου.
  • Εργαστήρια μουσικής και θεάτρου
  • Μουσικό περίπατο
  • Έκθεση φωτογραφίας
  • Προβολή της ταινίας μικρού μήκους«PASSION» και του ντοκιμαντέρ «Ρόδος, σταυροδρόμι Πολιτισμών»

Εκτός από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανωτής είναι και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ), η Γαλλική Προξενική Αρχή Ρόδου και ο Οργανισμός Arts Spontanés. Ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés και της Ars Artis που έχει την έδρα της στη Ρόδο και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T), με την σημαντική στήριξη του ΠΡΟΤΟΥΡ, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Οργανισμού Ars Artis και από ιδιωτικούς φορείς  που στηρίζουν ανιδιοτελώς τον Πολιτισμό.

 

Το Γραφείο Τύπου 

Δείτε το πρόγραμμα εδώΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ