ΔΙΑΦΟΡΑ

Η πιθανή εξήγηση για τα viral πρόβατα που σχημάτισαν τον τέλειο κύκλο (vid)

 
Ένας καθηγητής φαίνεται να έλυσε το μυστήριο με τα πρόβατα που έκαναν κυκλική πορεία για 12 σερί μέρες.

Ένα παράξενο περιστατικό είχε καταγραφεί πριν από μερικές μέρες στην Κίνα, με την εικόνα εκατοντάδων προβάτων να κάνουν συνεχείς κύκλους για 12 ημέρες σε φάρμα της Μογγολίας.

Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου κι έγινε viral, με το μυστήριο για την συμπεριφορά των προβάτων να παίρνει μυθικές διαστάσεις. Τα πρόβατα είναι γνωστό ότι μιμούνται τις συμπεριφορές των άλλων μελών του κοπαδιού. Αυτό οφείλεται στο ένστικτο που τους λέει να ακολουθούν το ζώο που βρίσκεται μπροστά τους για να αποφύγουν τους θηρευτές.

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο να κινούνται με τέτοιες συγχρονισμένες κινήσεις για τόσο μεγάλο διάστημα. Ένας καθηγητής και διευθυντής στο Τμήμα Γεωργίας του Πανεπιστημίου Hartpury, στο Gloucester της Αγγλίας έδωσε μια πιθανή εξήγηση για το παράξενο αυτό φαινόμενο.

«Φαίνεται πως τα πρόβατα είναι στο μαντρί για μεγάλες περιόδους και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στερεοτυπικές συμπεριφορές» είπε στο Newsweek εξηγώντας πως οι κύκλοι μπορεί να είναι δείγμα απόγνωσης.

Ο καθηγητής τέλος έκανε λόγο για «επαναλαμβανόμενες κυκλικές κινήσεις λόγω απογοήτευσης από το γεγονός ότι βρίσκονται στο μαντρί και είναι περιορισμένα. Αυτό δεν είναι καλό. Στη συνέχεια, τα άλλα πρόβατα εντάσσονται καθώς είναι ζώα κοπαδιού και συνδέονται ή ενώνονται με τους φίλους τους».

gazzetta.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ